CONSTRUCTIA LOTULUI DUMBRAVA-MIZIL VA INCEPE PE 22 AUGUST – Asocierea Pizzarotti – Retter a castigat contractul de 1,46 de miliarde de lei fara TVA

Constructia pe Lotul 1 al autostrazii Ploiesti – Buzau va incepe din 22 august. CNAIR a emis Ordinul de incepere a lucrarilor pe lotul Dumbrava – Mizil, cu o lungime de 21 de km.

Asocierea de constructori romani si italieni are la dispozitie 20 de luni pentru finalizarea lucrarilor care includ 14 poduri si un pasaj cu lungimea de 550 m. Contractul are o valoare de 1,46 de miliarde de lei (fara TVA) si este finantat prin PNRR”, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Autostrada Ploiesti-Buzau este prima sectiune a Autostrazii care va asigura legatura dintre Muntenia si Moldova (A7).

Lotul 1 din Autostrada Ploiesti – Buzau a fost adjudecat de catre asocierea Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. – Pizzarotti S.A. – Retter Project Management, aceeasi care a fost desemnata marti castigatoare si pe lotul 1 din Autostrada de Centura Bucuresti Nord (A0 Nord).

Dumbrava – Mizil este al doilea lot din cele 13 de pe A7 pentru care a fost emis ordin de incepere a lucrarilor, dupa lotul Mizil – Pietroasele.

Pe 19 iulie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anuntat ca a fost emis ordinul de incepere pentru construirea primilor 28,35 de kilometri ai A7 (sectiunea din Muntenia). Este vorba de lotul Mizil – Pietroasele din tronsonul Ploiesti – Buzau al Autostrazii Moldovei.

Asocierea romano – bulgara SC CONI SRL – TRACE GROUP are la dispozitie 20 de luni si peste 1,24 miliarde de lei (fara TVA) pentru a construi acest lot, care include 20 de poduri.

Loturile Mizil – Pietroasele si Dumbrava – Mizil sunt primele din cele 13 loturi ale A7 (Autostrada Moldova) care vor fi construite intre Ploiesti si Pascani (320 km) prin finantare asigurata din PNRR.

Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins pe 26 mai 2022, contestatia formulata de catre Nurol Insaat ve Ticaret AS impotriva rezultatului procedurii comunicat de CNAIR SA, in data de 18.04.2022, operatorilor economici participanti la procedura de atribuire a contractului de achizitie pentru executia lucrarilor de constructie a lotului 1, Ploiesti – Buzau.

Castigatorul initial al licitatiei pentru Lotul 1 a fost din nou validat. Astfel, CNAIR a initiat procedurile pentru semnarea contractului ”Executie lucrari Autostrada Ploiesti – Buzau,  Lot 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000” cu asocierea Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. – Pizzarotti S.A. – Retter Project Management SRL, conform prevederilor legale incidente in materia achizitiilor publice, respectiv, art. 9 alin. (4) din Legea nr. 101/2016.

Oferta castigatoare este in valoare de 1.468.550.055,22 lei fara TVA.

Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are olungime de 21 km si include constructia a 14 poduri si a unui pasaj de o complexitate tehnica ridicata, in lungime de 550 m.

Durata de executie a contractului este de 20 de luni.

Perioada de garantie a lucrarilor, ofertata conform factorului de evaluare, este de 10 ani.

Intregul sector Ploiesti-Buzau al A7 (Autostrada Moldova) are o lungime totala de 63,25 km si o valoare estimata de constructie de 4,3 miliarde lei, alocati prin PNRR.

Autostrada Moldovei A7 va avea in total aproape 440 de kilometri, de la Ploiesti pana la Siret, la granita cu Ucraina.

Articolul precedentPROFITUL TOYOTA, IN SCADERE – Masinile electrice au fost cele mai afectate de criza globala a cipurilor
Articolul următor”DRUMUL DE SUB MUNTE” VA FI GATA PANA LA FINALUL ANULUI – Investitia se ridica la 146,8 milioane lei si este cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din judetul Brasov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.