”DRUMUL DE SUB MUNTE” VA FI GATA PANA LA FINALUL ANULUI – Investitia se ridica la 146,8 milioane lei si este cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din judetul Brasov

Cel mai mare proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din judetul Brasov, ”Drumul de sub munte”, finantat din fonduri europene, va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an, anunta Consiliul Judetean Brasov.

Termenul de executie al lucrarilor de modernizare a fost prelungit prin, act aditional, pana in luna decembrie 2022, ca urmare a lucrarilor la infrastructura de canalizare de pe raza localitatilor Recea, Sambata de sus, Ucea, lucrari care au impus prelungirea termenului de executie a lucrarilor de modernizare.

Valoarea totala a proiectului este de 146.864.245,94 lei.

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea a verificat stadiul lucrarilor de executie a drumului interjudetean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P din zona Tara Fagarasului, cunoscut sub denumirea „Drumul de sub munte”, precum si al altor lucrari de reabilitare, care se desfasoara, in aceasta perioada, la drumurile judetene din zona.

Conform discutiilor purtate la fata locului cu reprezentantii constructorului, S.C. Diferit S.R.L. Cluj Napoca, lucrarile de modernizare a drumului de sub munte vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an, dupa aproximativ trei ani de la inceperea lucrarilor.

Drumul interjudetean are o lungime totala de 53,01 km si strabate localitatile Sinca Veche, Sercaita, Bucium, Margineni, Sebes, Recea, Gura Vaii, Lisa, Sambata de Sus, Dragus, Vistea de Sus, Victoria, Ucea de Sus, acesta find cel mai tranzitat drum din Tara Fagarasului.

In prezent, asternerea stratului de baza a fost realizata pe toata lungimea drumului, ceea ce reprezinta un progres al lucrarilor de 100%.

In ceea ce priveste stratul de uzura, acesta a fost finalizat in proportie de 70%, respectiv 30 de kilometri pe DJ 104 A si DJ 105 P – Ucea Sus.

Au mai fost finalizate: 15 poduri de pe traseul acestui drum interjudetean, doua treceri la nivel cu calea ferata; podetele transversale la drumurile laterale sunt realizate in proportie de 85%, iar refacerea trotuarelor si a acceselor la proprietati in proportie de 90% din totalul suprafetelor proiectate”, anunta CJ Brasov.

Proiectul „Modernizare drum interjudetean DJ 104 A, DJ 105 C, DJ 105 P – format din DJ 104 A, km 0+000-45+000, DJ 105 C, km 6+300-3+800, DJ 105 P, km 0+000-3+800” a fost primul proiect cu fonduri europene destinat imbunatatirii infrastructurii rutiere, pe care administratia publica a judetului Brasov l-a accesat in anul 2017, in cadrul axei prioritare 6 a Programului Operational Regional 2014-2020.

Acest drum asigura conectarea cu reteaua TEN-T si descongestioneaza traficul din zona DN 1 Sibiu – Brasov, avand in vedere ca faciliteaza legatura intre judetele Brasov, Sibiu, Arges si face legatura intre DN 1 si DN 7C (Transfagarasan), la Cartisoara.

Articolul precedentCONSTRUCTIA LOTULUI DUMBRAVA-MIZIL VA INCEPE PE 22 AUGUST – Asocierea Pizzarotti – Retter a castigat contractul de 1,46 de miliarde de lei fara TVA
Articolul următorSIGURANTA RUTIERA – Compania Drumuri Orasenesti a castigat un contract de 13,5 milioane lei fara TVA pentru intretinerea mijloacelor pentru siguranta circulatiei rutiere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.