LOTUL 1 DIN DRUMUL BISTRITEI VA FI REABILITAT – Licitatia de 71 milioane lei a fost publicata in SEAP

Consiliul Judetean Cluj a demarat licitatia pentru continuarea lucrarilor de modernizare pe DJ 172A si 161G – Drumul Bistritei.

Consiliul Judetean Cluj a publicat in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) anuntul de participare avand ca obiect continuarea lucrarilor de modernizare si reabilitare pe Lotul 1 al Drumului Bistritei.

Licitatia vizeaza, astfel, restul de lucrari ramase neexecutate privind modernizarea DJ 172A limita cu judetul Bistrita-Nasaud – Taga (DJ 109C) (km 33+000 – km 39+452) si DJ 161G Sucutard – Palatca – Vaida Camaras – DN 16 (km 0+000 – km 18+406).

In prezent, pe cele doua tronsoane se executa lucrari de interventie imediata care au drept scop asigurarea unor conditii normale de circulatie. Urmatorul pas il reprezinta finalizarea cat mai rapida a licitatiei pentru continuarea lucrarilor de reabilitare si modernizare, respectiv demararea cat mai rapida a operatiunilor pe cele doua drumuri judetene atat de importante pentru aceasta zona si pentru legatura directa pe care o asigura cu judetul Bistrita-Nasaud”, a declarat Alin Tise, presedintele CJ Cluj.

Data limita de depunere a ofertelor este 21 iulie 2022, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate – pret”.

Valoarea totala estimata a contractului este de 71.083.711 de lei, fara TVA, finantarea fiind asigurata atat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional, cat si din bugetul forului administrativ judetean.

Durata maxima de executie a lucrarilor este de 12 luni de la semnarea contractului, termenul de garantie a acestora fiind de 60 de luni.

Vechiul contract de executie a lucrarilor de modernizare si reabilitare pe drumurile judetene 172A si 161G (Drumului Bistritei – Lot 1), incheiat cu Asocierea Societatea Napoca SA – Operes SRL, a fost reziliat din cauza nerespectarii de catre asociere a clauzelor si termenelor contractuale asumate.

De asemenea, Consiliul Judetean Cluj a demarat lucrarile de refacere a drumului judetean 172F Mica.

Consiliul Judetean Cluj a demarat efectiv lucrarile de intretinere in regim de prima urgenta ce vizeaza refacerea drumului judetean 172F, de la km 12+950 la km 22+570, comuna Mica.

Astfel, in aceasta faza, se executa operatiuni constand in frezarea imbracamintii asfaltice, tratarea burdusirilor prin refacerea fundatiei din piatra sparta si balast, precum si taieri de acostamente.

Odata incepute, ne dorim ca lucrarile sa fie finalizate in cel mai scurt timp posibil, astfel incat sa asiguram conditii optime de circulatie si in aceasta zona a judetului”, mai spune Alin Tise.

Deteriorarea sistemului rutier pe acest sector de drum judetean a fost determinata de devierea traficului greu ca urmare a lucrarilor de reabilitare a podului peste raul Somes din municipiul Dej.

In functie de starea in care se afla diferite tronsoane, lucrarile presupun frezarea zonelor deteriorate, realizarea stratului de blocaj din piatra bruta, refacerea fundatiei din piatra bruta si din balast, plombarea gropilor cu imbracaminti asfaltice, refacerea santurilor si rigolelor, desfundarea de podete, montarea de parapeti metalici, asternerea de covor asfaltic si realizarea de marcaje rutiere.

Articolul precedentSASE OFERTE AU FOST DEPUSE PENTRU LOTUL 2 DIN LUGOJ-DEVA – Companii din Turcia, Grecia si Romania “se bat” pe contractul de 2,59 miliarde lei
Articolul următorOFICIALII MINISTERULUI TRANSPORTURILOR CER CRESTEREA NUMARULUI DE NAVE CARE TRANZITEAZA CANALUL SULINA – Tranzitul pe canalul Sulina a crescut la 1.522 de nave

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.