SASE OFERTE AU FOST DEPUSE PENTRU LOTUL 2 DIN LUGOJ-DEVA – Companii din Turcia, Grecia si Romania “se bat” pe contractul de 2,59 miliarde lei

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit sase oferte la licitatia privind proiectarea si executia sectiunii – lipsa (9,13 km) din Autostrada Lugoj – Deva, ce include si „tunelurile pentru ursi”. Astfel, luni, 27 iunie 2022, a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare si executie lucrari pentru obiectivul major de investitii: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Sectiunea E si finalizare Sectiunea D. Castigatorul contractului va proiecta si va construi inclusiv tuneluri forate, cunoscute ca „tunelurile pentru ursi”, cu o lungime totala de 2,13 km pe sectiunea E si va finaliza lucrarile pe sectiunea D.

Pana la termenul limita de depunere au depus oferte urmatorii agenti economici:

  1. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o.;
  2. AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.);
  3. Kolin Insaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.S.;
  4. Asocierea MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S – Yapı Merkezi İnsaat ve Sanayi A.S.;
  5. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI;
  6. Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

Comisia de Evaluare va analiza ofertele in conformitate cu prevederile Documentatiei de atribuire si cu legislatia in vigoare in domeniul achizitiilor publice.

Valoarea estimata a contractului este intre 2.283.776.512,23 si 2.593.236.211,75 Lei fara TVA.

Sursa de finantare: PNRR Sursa 12.

Termenul de finalizare prevazut este 11 luni proiectare si 34 de luni executie conform factorilor de evaluare din Documentatia de Atribuire.

Pe 10 martie 2022, CNAIR a anuntat ca a anulat procedura de atribuire a contractului pentru proiectarea si executia sectiunii E si finalizarea sectiunii D ale lotului 2 din autostrada Lugoj – Deva pe motiv ca oferta tehnica depusa de constructorii turci este neconforma si va relua licitatia, in regim de urgenta. Antreprenorul turc ar fi trebuit sa finalizeze in 10 luni proiectarea si in 28 de luni executia, la un pret estimat de 1,36 miliarde lei fara TVA.

Au fost depuse 6 oferte pentru Proiectarea si Executia lucrarilor pentru Lotul 2 al Autostrazii Lugoj –Deva (sectiunile E si D), cu o lungime de 9,13 km! In cadrul acestui contract, castigatorul va construi inclusiv 2,13 km de tunel forat compus din doua galerii unidirectionale. Pentru proiectul, cu o valoare maxima estimata de 2,593 miliarde lei (fara TVA), au depus oferte proiectanti si constructori din Romania, Grecia si Turcia. Contractul – finantat prin PNRR- prevede termene de maximum 11 luni pentru proiectare si de 34 de luni pentru executie”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Obiectul contractului il reprezinta proiectarea, executia si finalizarea lucrarilor pentru obiectivul major de investitii Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Sectiunea E si finalizare Sectiunea D in lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

Conform conditiilor din Acordului de mediu a fost prevazuta realizarea a doua tuneluri in cadrul Sectiunii E2 in contexul evitarii problemelor de stabilitate si a impactului negativ cu implicatii majore asupra mediului.

Lungimea celor doua tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din doua galerii unidirectionale prevazute pe fiecare cale de circulatie cu platforma de 11,25 m.

Articolul precedentLISTA NEAGRA DIN TRANSPORTURI – CNAIR a emis primele certificate negative pentru contractele de proiectare si de executie
Articolul următorLOTUL 1 DIN DRUMUL BISTRITEI VA FI REABILITAT – Licitatia de 71 milioane lei a fost publicata in SEAP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.