ULTIMUL TRONSON DIN AUTOSTRADA MOLDOVA ARE AVIZUL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR – Traseul va avea 96 km

Ultimul tronson al Autostrazii Moldova, A7, are avizul Ministerului Transporturilor, anunta secretarul de stat din minister, Irinel Ionel Scriosteanu.

Autostrada Focsani-Bacau face parte din Autostrada Moldova, A7, care va avea 314 km, de la Ploiesti pana la Pascani.

Saptamana aceasta a fost semnat primul dintre cele 13 contracte de executie, necesare construirii acestei autostrazi.

Am avizat, in Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor, proiectul Autostrazii Focsani – Bacau, al carei traseu se va desfasura intre Municipiul Focsani (zona de Nord-Est), judetul Vrancea, la intersectia cu Autostrada Buzau – Focsani, si Municipiul Bacau (zona de Sud-Est)”, anunta Scriosteanu.

Lungimea totala a traseului este de aproape 96 de km, iar autostrada va avea 3 tronsoane:

  • Tronsonul 1 – Focsani – Domnesti Targ (35,6 km)
  • Tronsonul 2 – Domnesti Targ – Racaciuni (38,8 km)
  • Tronsonul 3 – Racaciuni – Municipiul Bacau (24,5 km)

Proiectul prevede realizarea a 5 noduri rutiere si a 91 de poduri si pasaje. Partea carosabila a podurilor si a pasajelor, ce vor fi realizate pe autostrada, va fi de 12 m, pentru fiecare sens de mers. Podurile amplasate pe DN si DJ, ce traverseaza autostrada, vor avea cate o parte carosabila de 7,8 m. Exceptie face pasajul pe DN2, peste autostrada (km 3+972), care va avea o parte carosabila de 14,8 m latime, adica patru benzi de circulatie, cate doua, pe fiecare sens.

Podurile amplasate pe DA (drumuri agricole), ce traverseaza autostrada, vor avea o parte carosabila de 7 m. Pe poduri, intre partea carosabila si trotuare, vor fi prevazuti parapeti metalici de siguranta cu nivel de protectie foarte ridicata.

Proiectul mai prevede realizarea a 101 parcele de perdele anti inzapezire, majoritatea pe partea stanga a drumului, dar si pe partea dreapta intre km 2+800 si 4+300, km 15+000 si 20+300 si intre km 64+500 si 66+200.

Doua contracte importante pentru inceperea lucrarilor la Autostrada Moldova A7 au fost semnate marti, 7 iunie 2022, la Buzau.

Primul contract este cel de finantare pentru toti cei 63 de km ai sectorului de Autostrada Ploiesti-Buzau, cu o valoare de peste 3,8 miliarde de lei (fara TVA).

Al doilea contract este cel pentru constructia Lotului 2 al acestei autostrazi, cuprins intre Mizil si Pietroasele. Lotul are 28,35 de km. Constructorul acestui sector de autostrada este Asocierea SC CONI SRL (lider de asociere) – TRACE GROUP HOLD PLC.

Perioada de garantie a lucrarilor este de 10 ani. Lungimea acestui lot de autostrada este de 28,35 km, si include constructia a 20 poduri.

Valoarea contractului este de1.249.992.665 lei fara TVA.

A7 este cel mai mare proiect de infrastructura propus prin PNRR (pentru segmentul Pascani-Bacau-Focsani-Buzau-A3).

Ministrul Sorin Grindeanu a anuntat in luna ianuarie a acestui an ca anul acesta incepe constructia primelor sectoare ale autostrazii care leaga Muntenia de Moldova. Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia si reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin PNRR.

Valoarea totala a investitiei este de 6,12 miliarde de lei, fara TVA. Din aceasta suma, valoarea lucrarilor de constructie si montaj reprezinta 5,26 miliarde de lei, fara TVA. Asta inseamna ca un kilometru de autostrada va costa 15 milioane de euro.

Vor fi realizate 41 de poduri, pasaje, viaducte si 6 noduri rutiere.

Articolul precedentBILETELE DE TREN SE POT PLATI SI PRIN SMS – Masura se aplica de la 1 iulie. In prezent, biletele pot fi cumparate direct de la ghiseele din gari sau online
Articolul următorPISTA DE BICICLETE INTR-O COMUNA DIN ARAD – Investitia vrea sa eficientizeze traficul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.