PORR CONSTRUCT INTRA OFICIAL PE AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – Ministerul Transporturilor a semnat contractul pentru proiectarea si executia Sectiunii 4 Tigveni – Curtea de Arges

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, a anuntat luni dupa-amiaza, 15 noiembrie 2021, semnarea contractului pentru proiectarea si executia Sectiunii 4 – Tigveni-Curtea de Arges – partea a Autostrazii Sibiu-Pitesti. Astfel cum a precizat oficialul in anuntul sau, cei aproximativ 10 kilometri de autostrada (9,86 km) din Sectiunea 4 a Autostrazii Sibiu-Pitesti vor fi proiectati si executati de PORR Construct pentru intr-un termen de 60 de luni, dintre care 16 luni va reprezenta perioada de proiectare si 44 luni perioada de executie a lucrarilor. Costul lucrarilor se ridica, la 1,6 miliarde de lei fara TVA.

Semnarea contractului s-a facut in prezenta secretarului de stat Irinel Scriosteanu, ministrului interimar al Transporturilor Dan Valceanu, dar si a reprezentatilor PORR Construct.

„Am semnat contractul pentru proiectarea si executia Sectiunii 4 (Tigveni – Curtea de Arges) a Autostrazii Sibiu-Pitesti

Ofertantul desemnat castigator este PORR CONSTRUCT, iar contractul a putut fi semnat dupa ce Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor – CNSC a respins contestatia formulata de catre un ofertant cu privire la Raportul procedurii de atribuire.

Traseul autostrazii Sibiu-Pitesti pe Sectiunea 4, Tigveni – Curtea de Arges, are o lungime de circa 10 km si este format din 2 tronsoane. In total, pe Sectiunea 4 vor fi 13 lucrari de arta, dintre care 12 poduri, pasaje si viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificila lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km.

Valoarea contractului este de 1,6 miliarde de lei fara TVA, iar durata este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare si 44 luni perioada de executie a lucrarilor.

Autostrada Sibiu – Pitesti va avea o lungime de 122 de km, este impartita in 5 sectiuni, va lega Centrul si Vestul Romaniei de reteaua europeana de autostrazi, fiind o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European”, a precizat Irinel Scriosteanu.

PORR Construct a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru proiectarea si executia sectiunii 4 a Autostrazii Sibiu – Pitesti, insa compania China Railway a contestat solutia, iar in final, in lunaa septembrie 2021, Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza austriecilor de la PORR.

Toata aceasta procedura a putut fi solutionata in termen de 6 luni de la prima desemnare a castigatorului, amanand practic inceperea proiectarii lucrarii, iar termenul de finalizare fiind devansat.

Vineri, 03.09.2021, la o distanta de 6 luni de la prima desemnare a castigatorului, urmare depunerii de contestatii si plangeri atat la CNSC cat si la Curtea de Apel Bucuresti, CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de C.A.B prin Hotararea Civila nr. 1230/2021 din data de 08.06.2021 pronuntata in Dosarul nr. 2548/2/2021. Ofertantul desemnat castigator a ramas S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. cu pretul de 1.678.873.121,77 lei fara TVA”, anunta oficial CNAIR la acea data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.