VIADUCTUL DE PE AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI VA FI GATA IN AUGUST 2022 – Proiectul este realizat in proportie de 58%

Viaductul de pe autostrada Sibiu – Pitesti ar putea fi gata in luna august a anului viitor. Cristea Robert, sef santier la viaduct, afirma ca viaductul are 600 de metri deschidere si se afla la 58% progres fizic. Acesta declara ca executia viaductului este deosebit de sensibila la viteza crescuta a vantului si spera ca in luna august a anului viitor sa fie gata.

In luna august a anului viitor speram sa fim gata cu executia”, afirma Cristea Robert, sef santier la viaductul de pe autostrada Sibiu – Pitesti.

Acesta si-a exprimat dorinta ca in luna august a anului 2022 sa se finalizeze in proportie de 100% acest proiect, executia sa fiind deosebit de sensibila la viteza crescuta a vantului.

Odata intrati in anotimpul de toamna, respectiv iarna, aflandu-ne intr-o depresiune, vantul se va dovedi cea mai mare problema pe acest santier, deoarece macaralele sunt dotate cu senzori speciali care in momentul in care detecteaza o viteza mare a vantului se opresc instantaneu. Acest fapt echivaleaza cu oprirea integrala a lucrului. Luand si acest context in considerare, in luna august a anului viitor speram sa fim gata cu executia acestui viaduct. Vorbim de un viaduct care are 600 de metri deschidere si care se afla la 58% progres fizic. Din luna martie avem o linie a tablierului terminata, iar in momentul de fata se betoneaza un tronson de caseta, progresul fiind de o turnare pe saptamana. Fiecare deschidere este formata din 12 segmente”, explica inginerul Cristea Robert.

Autostrada Sibiu – Pitesti va avea o lungime de 122,11 kilometri si va fi impartita in cinci loturi, Sibiu – Boita, Boita – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Arges si Curtea de Arges – Pitesti, va avea opt noduri rutiere si noua tuneluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.