WIZZ AIR SI AIRBUS SEMNEAZA UN ACORD PENTRU OPERATIUNI CU AERONAVE ALIMENTATE CU HIDROGEN – Wizz Air va avea in flota inca 102 aeronave A321

Compania aeriana ultra-low-cost Wizz Air a semnat un Memorandum de Intelegere cu Airbus pentru a explora potentialul operatiunilor cu aeronave alimentate cu hidrogen. Companiile vor colabora in ceea ce priveste posibilitatile operationale si de infrastructura destinate aeronavelor alimentate cu hidrogen.

Obiectivul acestui Memorandum de Intelegere este de a identifica ocaziile si provocarile operationale si de infrastructura ale aeronavelor alimentate cu hidrogen. Ambele parti vor colabora pentru a dezvolta o mai buna intelegere in ceea ce priveste:

  • evolutia ecosistemului global de hidrogen, din perspectiva societatii, reglementarilor in domeniu, pretului la energie si infrastrastructurii pentru hidrogen;
  • impactul  aeronavelor cu hidrogen pentru flota, operatiunile si infrastructura Wizz Air, inclusiv reteaua, programul, bazele si aeroporturile sale, luand in considerare caracteristicile specifice ale aeronavelor, precum autonomia de zbor realizabila si timpul pana la realimentare.

Colaborarea presupune ca Wizz Air va analiza posibilitatea unor operatiuni eficiente si ultra-low-cost pe baza de hidrogen. Acest acord va oferi Wizz Air o mai buna intelegere a modului in care operarea aeronavelor cu emisii zero, alimentate cu hidrogen poate avea un impact pozitiv asupra viitorului model de business al companiei aeriene”, anunta companiile.

Acest Memorandum de Intelegere cu Airbus se bazeaza pe pozitia Wizz Air drept cea mai eficienta alegere din punct de vedere ecologic pentru calatoriile aeriene si pe campania de sustenabilitate a companiei „Fly the Greenest”, care indeamna pasagerii sa faca alegerea corecta atunci cand decid sa calatoreasca pe calea aerului.

Campania ajuta la cresterea gradului de constientizare cu privire la operarea de catre WIZZ a uneia dintre cele mai noi si eficiente flote din lume. WIZZ opereaza cu cele mai scazute emisii de CO2 per pasager-kilometru dintre toate companiile aeriene concurente si, daca fiecare companie aeriana ar fi la fel de eficienta ca Wizz Air, emisiile europene de CO2 din aviatie s-ar reduce cu 34%.

„In cadrul Wizz Air, ramanem hotarati in strategia noastra de crestere, pentru a ne indeplini angajamentul de a oferi calatorii la preturi accesibile, oferind in acelasi timp o experienta excelenta pentru clienti la bordul uneia dintre cele mai noi si ecologice flote din Europa. Dezvoltarea si sustenabilitatea nu se exclud reciproc, iar noile tehnologii de varf deschid calea catre calatorii aeriene mai sustenabile. Acest acord important incheiat cu Airbus va stimula aviatia sustenabila pe tot globul prin dezvoltarea de operatiuni ultra-eficiente si modele de business ale viitorului. Suntem incantati si asteptam cu nerabdare sa incepem aceasta colaborare”, spune Johan Eidhagen, Chief People & ESG Officer la Wizz Air.

La randul sau, Glenn Llewellyn, vicepresedinta Zero Emission Aircraft la Airbus, a spus ca aceasta colaborare este un lucru esential pentru dezvoltarea unei aeronave neutre din punct de vedere climatic, cu emisii zero, pana in 2035.

”Suntem foarte incantati sa ii avem pe cei de la Wizz Air alaturi pentru a colabora la cercetarea si dezvoltarea continua a cerintelor pentru operatiunile aeronavelor alimentate cu hidrogen in ecosistemul aviatiei pe baza de hidrogen. Intelegerea performantei flotei aeriene si a retelei ne permite sa definim mai bine caracteristicile arhitecturale pentru o viitoare aeronava ZEROe, precum si impactul asupra aeroporturilor, suportului la sol si retelei de rute”, afirma Glenn Llewellyn.

In noiembrie 2021, Wizz Air a semnat un acord cu Airbus pentru achizitionarea a inca 102 aeronave A321, care includ 75 de aeronave A321neo si 27 de aeronave Airbus A321XLR. Comanda a primit un acord evident din partea actionarilor in cadrul unei adunari extraordinare a actionarilor care a avut loc in 22 februarie 2022.

Odata cu noua comanda, stocul de livrari al Wizz Air cuprinde o comanda ferma pentru 34 de aeronave A320neo, 240 de aeronave A321neo si 47 de aeronave A321XLR, plus comanda suplimentara pentru 15 A321neo si drepturi de cumparare pentru 75 A321neo. Acestea reprezinta un total de 411 aeronave.

Wizz Air, compania aeriana ultra-low-cost cu cea mai rapida crestere si cea mai sustenabila din Europa, opereaza o flota de 153 de aeronave Airbus A320 si A321.  27,1 milioane de pasageri au calatorit cu compania aeriana in anul financiar care s-a incheiat pe 31 martie 2022. Wizz Air este listata la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Articolul precedentCOMISIA EUROPENA BAGA TAROM IN GAURA NEAGRA – Administratorul TAROM Catalin Dancu: „TAROM a fost o pusculita politica de cumetrii… Ajutorul pe care Comisia Europeana il da companiei este in defavoarea TAROM si a statului”
Articolul următorINCEP LUCRARI DE CONSOLIDARE A DN7 – Circulatia se va desfasura alternativ, pe un singur fir

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.