AEROPORTUL DIN IASI PRIMESTE 19,7 MILIOANE LEI PENTRU MODERNIZARE – Lucrarile la viitorul terminal T4 continua in ritm sustinut

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat doua contracte de finantare de 19,7 milioane lei din fonduri europene pentru modernizarea Aeroportului din Iasi. Vor fi astfel achizitionate utilaje si echipamente necesare cresterii gradului de siguranta si de Securitate, dar si echipamente video care sa asigure protectia perimetrala a aeroportului.

Continuam modernizarea aeroporturilor din tara cu Aeroportul International Iasi. Am semnat astazi doua contracte de finantare (19,7 milioane lei) din fonduri europene pentru cresterea gradului de siguranta pe acest aeroport”, informeaza Grindeanu.

Sunt asigurate fondurile necesare pentru derularea a doua contracte.

Primul proiect vizeaza mai multe achizitii de utilaje si de echipamente necesare cresterii gradului de siguranta si de securitate pe aeroport. (o valoare de aproximativ 9,7 milioane de lei).

Cel de al doilea proiect vizeaza achizitia unor echipamente video care sa asigure protectia perimetrala a aeroportului. (10 milioane de lei)

Ambele proiecte trebuie sa fie finalizate pana la sfarsitul lui 2023.

La randul sau, Consiliul Judetean Iasi anunta ca lucrarile la viitorul terminal T4 de la aeroport continua in ritm sustinut.

Constructorul a ajuns la etapa de montaj a grinzilor si planseelor din fasii cu goluri, in paralel lucrandu-se la fixarea stalpilor prefabricati”, precizeaza CJ Iasi.

Lucrarile la T4 sunt realizate de Strabag SRL, iar serviciile de supervizare si dirigentie de santier sunt asigurate de Medos Construct & Consulting SRL.

Articolul precedentCONTROALE LA CANALUL NAVIGABIL BUCURESTI-DUNARE – Ministrul Grindeanu anunta amenzi de jumatate de milion de lei
Articolul următorREPARATII PE CALEA FERATA DE PE RAZA REGIONALEI CRAIOVA – Contractul depaseste 32 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.