PROIECT LA CHEIE IN 7 LUNI – Porr Construct trebuie sa finalizeze proiectul de „Drum de Legatura DN5 – Soseaua De Centura – Pod Prieteniei” pana in aprilie 2022. In prezent, proiectul de 106,6 milioane de lei, fara TVA, este finalizat pe jumatate

Drumul de Legatura DN5 – Soseaua De Centura – Pod Prieteniei a ajuns la un stadiu de executie de 53% in prezent. Constructorul PORR CONSTRUCT trebuie sa finalizeze lucrarile pana la 21 aprilie 2022.

Raport de progres al proiectului „Drum de Legatura DN5 – Soseaua De Centura – Pod Prieteniei”, executat de antreprenorul PORR CONSTRUCT SRL. in prezent, stadiul fizic se afla la 53%, antreprenorul avand un progres lunar de 7,46%. Termenul contractual de finalizare al lucrarilor este 21 aprilie 2022”, informeaza CNAIR.

In data de 20 octombrie 2020 a fost emisa autorizatia de construire. Astfel, la sfarsitul lunii octombrie 2020 a avut loc predarea amplasamentului pentru obiectivul “Drum de legatura DN 5 – Soseaua de Centura – Pod Prieteniei”, un proiect important pentru zona de granita a Romaniei, la intrarea prin PTF Giurgiu-Ruse.

Noul drum va avea cate doua benzi de circulatie pe fiecare sens si va face legatura intre DN 5 Bucuresti- Giurgiu si Podul Prieteniei, respectiv punctul de trecere a frontierei Giurgiu, cu aproximativ trei kilometri inainte de intrarea in municipiu.

Constructia are rolul de a decongestiona circulatia si a evita astfel cozile de TIR-uri care se formau la frontiera si afectau circulatia la intrarea in oras.

Proiectul are o valoare de 106,6 milioane de lei, fara TVA, sursa de finantare fiind asigurata din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni executie si 84 luni perioada de garantie.

Drumul de legatura, în lungime 5,72 km, are ca scop principal asigurarea conexiunii rutiere între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Acesta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersectie giratorie si se continua spre sud, intersectandu-se cu DN 5 si DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta urmand a fi reabilitata la doua benzi pe sens, cu aceeasi structura ca a variantei ocolitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.