ISCTR AMENDEAZA CU 1,7 MILIOANE LEI TRANSPORTUL DE LEMN – Nereguli in transportul de marfa pe A1 si pe DN1

Inspectoratulul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei in urma controalelor desfasurate pe A1 si pe DN1. 16 echipaje au verificat 601 vehicule si 41 de firme. Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzura provocata de camioanele incarcate peste limita legala si de a spori siguranta rutiera, spune ministrul Transporturilor, Catalin Drula.

ISCTR CONTINUA IN FORTA CONTROALELE, INCLUSIV LA TRANSPORTUL DE LEMN: SANCTIUNI DE PESTE 1,7 MILIOANE DE LEI. Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier nu da inapoi si inteteste ritmul controalelor pentru transportul de marfa – si, foarte important, inclusiv pentru materialul lemnos. Timp de 6 zile, fara intrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 si pe DN1 601 vehicule si 41 de operatori economici, aplicand sanctiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfa si 400.000 de lei pentru operatorii economici)”, scrie Catalin Drula.

Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzura provocata de camioanele incarcate peste limita legala, de a spori siguranta rutiera (inclusiv prin verificarea tahografelor) si de a sprijini transportatorii corecti, precizeaza ministrul.

Acesta ofera si cateva date suplimentare despre amploarea acestor controale:

– 226 de vehicule cantarite,

– 154 de vehicule au fost imobilizate (prin retinerea placutelor de inmatriculare), pana la intrarea in legalitate

– 226 de procese verbale de constatare a contraventiilor au fost intocmite,

– 257 de contraventii au fost sesizate,

– 6 dispozitive de manipulare au fost descoperite (acestea modifica datele inregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfa, cu consecinte periculoase pentru siguranta rutiera si soferi).

Aviz amatorilor: aceste controale se fac in sfarsit pe bune. Nu le vom opri, ba din contra – am cerut I.S.C.T.R., care are o noua conducere incepand cu luna iulie, sa accelereze ritmul lor si sa le extinda in absolut toata tara. Doar asa putem proteja infrastructura si sustine transportatorii de buna-credinta”, mai spune el.

De altfel, ISCTR a anuntat alte controale cu amenzi in urma cu 2 saptamani. 16 echipe ale Inspectoratulului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) au stat atunci 24 de ore din 24 de ore pe teren, timp de o saptamana, de pe 1 pana pe 8 august, intr-o actiune de control pentru protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane si TIR-uri, spre si dinspre Portul Constanţa.

In total au fost cantarite 542 de vehicule, 196 au fost imobilizate pana la intrarea in legalitate si 321 de contraventii au fost constatate, fiind aplicate amenzi in valoare de 1,5 milioane lei.

Ministrul spunea atunci ca actiunea ISCTR nu va ramane una singulara si vor mai fi facute controale la nivel national si in perioada urmatoare.

Articolul precedentTROTINETELE ELECTRICE BOLT AJUNG SI LA SIBIU – Cursele pornesc de la 0,5 lei
Articolul următorPROIECT LA CHEIE IN 7 LUNI – Porr Construct trebuie sa finalizeze proiectul de „Drum de Legatura DN5 – Soseaua De Centura – Pod Prieteniei” pana in aprilie 2022. In prezent, proiectul de 106,6 milioane de lei, fara TVA, este finalizat pe jumatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.