DRUMUL JUDETEAN 109A VA FI MODERNIZAT CU 52,5 MILIOANE LEI FARA TVA โ€“ Lucrarile vor dura un an si jumatate. Vechiul contract a fost reziliat

๐‚๐จ๐ง๐ฌ๐ข๐ฅ๐ข๐ฎ๐ฅ ๐‰๐ฎ๐๐ž๐ญ๐ž๐š๐ง ๐‚๐ฅ๐ฎ๐ฃ ๐ซ๐ž๐ข๐š ๐ฅ๐ฎ๐œ๐ซ๐š๐ซ๐ข๐ฅ๐ž ๐๐ž ๐ฆ๐จ๐๐ž๐ซ๐ง๐ข๐ณ๐š๐ซ๐ž ๐š ๐๐ซ๐ฎ๐ฆ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐ฃ๐ฎ๐๐ž๐ญ๐ž๐š๐ง ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ—๐€. Lucrarile au o valoare totala de 52.533.781 de lei, fara TVA, finantarea acestora fiind asigurata atat din fonduri europene cat si de la bugetul consiliului judetean.

Vechiul contract de executie a lucrarilor de reabilitare si modernizare a drumului judetean 109A, incheiat cu SC KIAT Group Construct SRL, a fost reziliat din cauza nerespectarii de catre societate a clauzelor contractuale asumate.

Sectorul de drum vizat de aceste lucrari incepe in dreptul localitatii Chinteni, traverseaza localitatile Deusu, Babutiu, Soimeni, Panticeu, Recea Cristur, respectiv Caprioara, si se termina la intersectia cu drumul judetean 108B.

Consiliul Judetean Cluj a emis ordinul de incepere a lucrarilor si, totodata, a predat constructorului amplasamentul in vederea continuarii si finalizarii lucrarilor ramase neexecutate din cadrul proiectului โ€Modernizarea si reabilitarea drumului judetean 109A Chinteni โ€“ Vultureni โ€“ Recea Cristur โ€“ Dealul Jurcii, km 10+200 โ€“ km 48+566, L=38,366 kmโ€.

Durata noului contract de executie a lucrarilor de reabilitare si modernizare este de 18 luni, termen care curge de la data emiterii ordinului de incepere, doua luni urmand a fi alocate actualizarii proiectului si 16 luni executiei propriu-zise a lucrarilor.

โ€žVom relua lucrarile de modernizare a acestui drum judetean care deserveste partea nordica a zonei metropolitane Cluj, un areal intens circulat. Totodata, acest drum face legatura si cu Drumul Bistritei, un alt proiect major de infrastructura derulat de Consiliul Judetean cu fonduri europene, astfel incat de pe urma acestei investitii va avea de castigat o zona mult mai extinsaโ€, a declarat Alin Tiศ™e, presedintele CJ Cluj.

De o complexitate ridicata, lucrarile presupun interventia pe toata lungimea sectorului vizat, incepand de la fundatia drumului, in zonele unde se impune acest lucru, si incheind cu doua straturi de asfalt, respectiv binder si strat de uzura.

De asemenea, proiectul prevede si realizarea de acostamente, santuri, rigole si podete, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeti metalici, investitia urmand sa se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutiera.

Articolul precedentSANTIERUL SEVERNAV VA CONSTRUI DOUA NAVE PENTRU OLANDEZI โ€“ Compania romaneasca a castigat doua contracte de 4,75 milioane euro
Articolul urmฤƒtorNOUTATI AUTO โ€“Tesla poate produce in fabrica de langa Berlin doar in anumite conditii. Huawei si-a lansat prima masina

Lฤ‚SAศšI UN MESAJ

Vฤƒ rugฤƒm sฤƒ introduceศ›i comentariul dvs.!
Introduceศ›i aici numele dvs.