A FOST DESEMNAT CASTIGATORUL PENTRU CENTURA BEIUS – Contractul depaseste 269 milioane lei

A fost desemnat constructorul pentru executia lucrarilor la Centura Beius. Astfel, din cele cinci oferte depuse in cadrul licitatiei organizate de Consiliul Judetean Bihor, in urma evaluarii a fost declarata castigatoare oferta depusa de Asocierea Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea ofertei castigatoare este de 269.464.711,29 lei, fara TVA.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri.

 Soseaua va avea doua benzi de circulatie, cate una pe sens, iar profilul transversal cuprinde urmatoarele caracteristici: latimea partii carosabile – 7 metri + supralargiri, latimea benzii de incadrare – 2 x 0,75 metri, latimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Durata de executie a lucrarilor la proiectul de investitie „Varianta ocolitoare a Municipiului Beius” va fi, potrivit anuntului publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Urmeaza o perioada pentru posibile contestatii, iar la finalul acestor zile, sperand ca nu vom avea nicio contestatie, vom semna contractul de executie. Avand in vedere ca pentru aceasta investitie avem realizat proiectul tehnic, vom putea incepe lucrarile in cateva zile dupa semnarea contractului, la inceputul lunii iulie. La Beius va fi nevoie de o mobilizare exemplara a constructorului, avand in vedere complexitatea lucrarilor (2 viaducte, lucrari in albia Crisului Negru, 3 pasaje supraterane) si termenul scurt de realizare. Centura trebuie sa fie gata pana la finalul anului viitor”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational de Infrastructura Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

De-a lungul drumului va fi amenajata si o pista de biciclete.

Articolul precedentTAROM IMPLEMENTEAZA SEGMENTUL LOW-COST – Se lucreaza la un „proiect pentru ca o aeronava sa aiba un segment de business, un element de economic si un element de low-cost”
Articolul următorSOLUTII PENTRU DRUMUL DE LEGATURA DINTRE AEROPORTUL BRASOV SI CENTURA ORASULUI – Viitorul drum de legatura va fi proiectat la patru benzi si ar putea fi realizat in decurs de patru ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.