SANTIERUL SEVERNAV VA CONSTRUI DOUA NAVE PENTRU OLANDEZI – Compania romaneasca a castigat doua contracte de 4,75 milioane euro

Santierul naval Severnav din Drobeta-Turnu Severin a incheiat doua contracte in valoare de 4,75 milioane euro cu compania Rensen Driessen Shipbuilding BV din Olanda, pentru care va construi doua nave fluviale, un Tanc Chimic Fluvial tip “C” cu dubla propulsie si un Cargou Fluvial Marfa uscata. Este vorba de doua contracte comerciale pentru constructia si livrarea de nave fluviale.

Navele au ca termen de livrare luna ianuarie 2023.

SEVERNAV SA, in conformitate cu prevederile art. 234 alin (1) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 informeaza actionarii si pe cei interesati asupra faptului ca societatea a incheiat doua contracte externe pentru constructia a doua nave fluviale, un Tanc Chimic Fluvial tip “C” cu dubla propulsie si un Cargou Fluvial Marfa uscata”, arata un anunt al companiei, transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Data incheierii contractelor este 28.01.2022, respectiv 02.02.2022.

Cumparatorul este firma Rensen Driessen Shipbuilding BV din Olanda.

Valoarea totala a contractelor este 4.759.400 euro. Severnav va incasa avansuri din valoarea contractelor iar ratele finale la livrarea si acceptarea navelor.

Compania are o capitalizare de 24,6 milioane lei. Cei mai mari actionari ai companiei sunt S. BEO TRADE COM SRL (cu 30,01% din actiuni) si CFR Marfa (29,04%).

In primul semestru al anului trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 40,46 milioane lei si o pierdere de 7,3 milioane lei. Severnav are circa 400 de salariati.

Articolul precedentPLANURI MARI IN TRANSPORTUL AERIAN – Boeing isi propune sa zboare cu combustibili de aviatie 100% durabili pana in 2030
Articolul următorDRUMUL JUDETEAN 109A VA FI MODERNIZAT CU 52,5 MILIOANE LEI FARA TVA – Lucrarile vor dura un an si jumatate. Vechiul contract a fost reziliat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.