TROTINETELE ELECTRICE BOLT AJUNG SI LA SIBIU – Cursele pornesc de la 0,5 lei

Bolt, principala platforma europeana de mobilitate, continua sa se extinda. Compania lanseaza serviciul de inchiriere a trotinetelor electrice in Sibiu, urmand cu consecventa planul sau de extindere a portofoliului de servicii la nivel national. Startup-ul de transport ride-hailing si livrari prin aplicatie Bolt a ajuns un gigant international evaluat la peste 4 miliarde de euro.

Parcarea trotinetelor in afara zonelor desemnate este penalizata cu suma de 150 de lei.

De altfel, compania americana concurenta Lime a adus la inceputul lui august primele trotinete electrice in Sibiu, acestea putand fi deja inchiriate.

Prin lansarea serviciilor de inchiriere a trotinetelor electrice, Sibiul ne consolideaza pozitia de lider de piata in serviciile de mobilitate si speram ca si aici, solutia noastra de micromobilitate va avea acelasi succes ca acela inregistrat in alte mari orase din tara. Trotinetele se adreseaza unui public larg, sunt o solutie complementara de transport public, individual si au tarife foarte competitive. Utilizatorii se vor familiariza rapid cu ele, insa ca in cazul oricarui alt mijloc de transport public, trebuie sa respecte si in cazul trotinetelor masurile de siguranta, regulile de folosire si cele de parcare. Toate acestea sunt clar expuse chiar in aplicatia noastra, vizibile chiar de la descarcare”, spune Cristian Salceanu, country manager Bolt Romania.

Trotinetele electrice Bolt sunt sunt create de echipa Bolt din Estonia. Actionate electric si atingand o viteza maxima de 25 km / h, ele pot parcurge pana la 40 km cu un singur ciclu de incarcare, autonomia reala depinzand de modul in care sunt folosite. Trotinetele sunt o solutie pentru distantele scurte, evitand mijloacele de transport in comun si aglomeratia, fapt care le face ideale pentru orasele mari.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuita, iar pretul curselor este de 0,5 lei pe minut.

Bolt recomanda utilizatorilor sa acceseze ”Modul incepator” atunci cand folosesc o trotineta electrica pentru prima data si sa parcurga cu atentie setul de recomandari si masuri de siguranta din aplicatie. In plus, ei trebuie sa se asigure ca tin cont de limita de varsta minima necesara (16 ani) pentru utilizarea trotinetelor electrice si ca acestea vor fi intotdeauna folosite de un singur pasager per cursa, fiind interzis accesul a doi sau mai multi utilizatori pe o trotineta.

Pentru a folosi trotinetele, sibienii trebuie sa instaleze aplicatia de ride-hailing Bolt, pe care o pot descarca de pe Google Play sau Apple Store. Dupa configurarea contului, vor vedea o pictograma – trotineta – in aplicatie (coltul dreapta sus), iar atingerea acesteia ii va duce in interfata de inchiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicatia arata instructiunile de folosire a acestora si modul in care ele trebuie sa fie parcate in siguranta la final.

Bolt le recomanda tuturor utilizatorilor sa foloseasca dezinfectant de maini si / sau manusi, precum si casca de protectie atunci cand se deplaseaza cu trotineta.

Trotinetele Bolt vor fi amplasate in locuri frecventate, precum piete sau parcuri. La finalul cursei, utilizatorii trebuie sa parcheze trotineta intr-un loc sigur, in afara carosabilului, sau langa un loc dedicat parcarii pentru biciclete, in zona marcata pe harta, in aplicatie.

Trotinetele electrice contribuie la Green Plan al Bolt, angajamentul companiei pe termen lung de a reduce amprenta ecologica, prin adaugarea de vehicule electrice pe platforma.

Bolt este cea mai mare platforma europeana de mobilitate, care are drept scop sa faca mobilitatea urbana mai accesibila, convenabila si responsabila.

Aplicatia Bolt a fost lansata in anul 2013, la Tallinn, sub numele de Taxify, de catre un tanar programator estonian, Markus Villig, care avea 19 ani atunci si era inca la liceu. Initial, compania oferea doar servicii de transport in sistem ridesharing, pe modelul lui Uber, din SUA. Ulterior, Bolt s-a extins cu servicii de livrare de mancare de la restaurante, inchirieri auto, inchirieri de trotinete electrice pe aplicatie, precum si cu un sistem de francizare.

Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori inregistrati in peste 40 de tari din Europa si Africa. Serviciile sale variaza de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete si biciclete electrice, pana la livrarea de alimente si pachete.

Toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, ca parte a Planului Verde al Bolt, un angajament pe termen lung de reducere a amprentei ecologice a companiei.

In Romania, aplicatia estoniana a intrat in anul 2016, cand inca se numea Taxify. A inceput cu Bucurestiul, dar acum serviciul de ride-hailing este prezent in 15 orase din Romania. In unele orase, startup-ul ofera si servicii de inchiriere de trotinete electrice, precum si de livrari. In Romania, Bolt are si un centru de dezvoltare IT. 

In anul 2020, subsidiara romaneasca Bolt Services Ro a avut venituri totale de 31,47 milioane de lei (circa 6,4 milioane euro), in crestere cu 52% fata de anul 2019.

Articolul precedentFORD E-TRANSIT AJUNGE PE SOSELELE EUROPENE – Autoutilitara complet electrica va fi lansata in primavara anului 2022
Articolul următorISCTR AMENDEAZA CU 1,7 MILIOANE LEI TRANSPORTUL DE LEMN – Nereguli in transportul de marfa pe A1 si pe DN1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.