200 DE AUTOBUZE ELECTRICE SI TROLEIBUZE VOR SOSI IN ROMANIA – Alte 300 de vehicule Solaris circula pe soselele din Romania

Solaris Bus & Coach, producator de vehicule electrice pentru transport public, a anuntatca peste 200 vehicule ecologice urmeaza sa fie livrate in urmatoarele 12 luni catre diferite municipalitati din Romania.

In prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite in transportul in comun din orasele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Brasov, Satu Mare, Galati, Baia Mare, Oradea si Medias, vehiculele electrice si hibrid fiind preponderente.

De asemenea, Solaris a finalizat livrarea de vehicule electrice pentru transport public in Craiova si Medias. Compania a anuntat finalizarea livrarii tuturor celor 16 autobuze electrice in Craiova si a celor trei troleibuze in Medias, in baza a doua contracte semnate in 2020 cu cele doua municipalitati.

Compania a incheiat anul trecut un contract cu administratia locala din Craiova in valoare de peste 57,5 milioane de lei + TVA pentru livrarea celor 16 autobuze electrice Solaris Urbino 18. In cadrul contractului, au mai fost achizitionate 16 statii de incarcare lenta si patru statii de incarcare rapida a autobuzelor.

Autobuzul electric Solaris Urbino 18 are o lungime de 18 m, 2,55 m latime si o inaltime de 3,48 m si poate transporta 40 de pasageri pe scaune si 94 in picioare, inclusiv un loc destinat persoanelor cu dizabilitati.

Confortul craiovenilor care calatoresc cu noile autobuze Solaris este asigurat atat prin sistemul de aer conditionat si incalzire, dar si printr-un sistem audio-video de informare a calatorilor cu date despre orele estimate de calatorie, anuntarea statiei sau alte informatii privind traseul. Totodata, calatorii vor beneficia si de acces la Wi-Fi si prize USB pentru incarcarea dispozitivelor mobile. Gradul de siguranta al pasagerilor va fi sporit de sistemul de supraveghere video prezent in fiecare autobuz si de sistemul electric de diagnosticare”, precizeaza producatorul.

De asemenea, mijloacele de transport vor fi echipate si cu un sistem de numarare a calatorilor cu senzori amplasati la fiecare usa care va permite operatorului de transport public sa adune date relevante despre numarul de persoane care utilizeaza anumite rute, precum si un sistem de management al traficului care transmite date in timp real de pe traseu catre autobaza operatorului de transport public.

In ceea ce priveste contractul cu primaria din Medias, valoarea acestuia s-a ridicat la 6 milioane de lei + TVA pentru livrarea celor trei troleibuze Solaris Trollino 12 de ultima generatie.

Troleibuzele Trollino 12 livrate la Medias au o lungime de 12 metri, iar fiecare vehicul poate transporta pana la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane asezate. Conectate la reteaua electrica aeriana existenta in oras, acestea nu genereaza nicio emisie poluanta si contribuie la reducerea emisiilor in mediul urban.

Pentru confortul si siguranta calatorilor din Medias, toate troleibuzele Trollino sunt dotate cu aer conditionat si incalzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video si un sistem de numarare a pasagerilor”, arata compania.

Solaris someaza Primaria Galati sa plateasca banii pe autobuzele electrice

Altfel, Solaris Bus&Coach a somat Primaria municipiului Galati ca, in termen de 15 zile, sa plateasca integral cele 19 facturi emise pentru autobuzele hibrid livrate, plus penalitati de intarziere, suma totala care se ridica la 32.949.840 de lei fara TVA. Pentru ca in bugetul local nu sunt bani cash, alesii locali sunt convocati in sedinta extraordinara pentru a aloca fonduri din ultimul credit contractat la EximBank.

Primaria a primit somatia pe 6 august 2021, de la compania Solaris, furnizoarea celor 20 de autobuze electrice hibrid, care circula deja pe traseele orasului.

Avand in vedere ca ne-am indeplinit obligatiile contractuale si am livrat produsele la termen, insa municipiul Galati nu a achitat pretul acestora convenit prin contract, formulam prezenta somatie. Solicitam ca in 15 zile de la data primirii prezentei somatii sa procedati la plata integrala a facturilor emise in baza contractului de furnizare, respectiv suma de 32.949.840 de lei, compusa din debit principal, in cuantum de 31.920.000 de lei fara TVA, si penalitati de intarziere, in cuantum de 1.029.800 de lei fara TVA, calculate pana la data de 2 august 2021”, scrie in somatie.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producatori din Europa de autobuze si troleibuze. In cei 25 de ani de existenta, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite in transportul public din sute de orase europene. In prezent, Solaris este lider de piata pe segmentul de e-mobilitate in transportul public, gratie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator si autobuze hibrid livrate. In septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alaturat grupului spaniol CAF.

Articolul precedentPROIECT LA CHEIE IN 7 LUNI – Porr Construct trebuie sa finalizeze proiectul de „Drum de Legatura DN5 – Soseaua De Centura – Pod Prieteniei” pana in aprilie 2022. In prezent, proiectul de 106,6 milioane de lei, fara TVA, este finalizat pe jumatate
Articolul următorPLANURI AMBITIOASE CU TRANSPORTUL IN TIMISOARA – In septembrie intra in circulatie primul tramvai nou cumparat dupa Revolutie. In cativa ani 40% din calatorii vor fi facute cu transportul in comun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.