CFR MARFA, O PROBLEMA DE 500 MILIOANE EURO – Recuperarea ajutorului de stat ilegal catre CFR Marfa, prioritate pentru Ministerul Transporturilor

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, a vorbit in cadrul emisiunii ”Lumea Infrastructurii”, la ETNO TV, despre problemele statului in sectorul pe care il gestioneaza. Intre acestea, recuperarea ajutorului de stat ilegal catre CFR Marfa, care este o problema de vreo 500 milioane euro.

”Sunt multe probleme, va spun doar doua-trei: recuperarea ajutorului de stat ilegal catre CFR Marfa, care este o problema de vreo 500 milioane euro. Alt exemplu este situatia redesenarii coridoarelor de transport in conditiile conflictului de securitate de la nord-estul Romaniei si rolul pe care trebuie sa il joace Portul Constanta, in conditiile in care porturile ucrainene sunt bombardate sau blocate. Exista o capacitate neutilizata foarte mare”, a spus a declarat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, in cadrul emisiunii ”Lumea Infrastructurii”, la ETNO TV.

Prioritatea principala este refacerea infrastructurii in primul rand pe coridoarele importante de transport.

”De data asta, sunt fonduri pentru lucrarile de infrastructura si sunt prioritizate pentru coridoarele importante. Viteza este scazut si datorita faptului ca in zonele de transbordare marfa, cum a fi Portul Constanta, unde pana acum, de curand, erau circa 750 de vagoane de la CFR Marfa sechestrate in zona de triaj, iar iar a forma un trec pentru a incarca, pentru a transporta ceva de acolo sau pentru a duce ceva putea sa dureze zile. La fel se intampla si in Curtici. In momentul de fata se lucreaza sub trafic pe zona Simeria-Arad, lucru care, de asemenea, incetineste. Pentru ca trenurile trebuie sa se astepte. Suntem intr-o situatie in care practic au cazut toate pe noi in momentul de fata”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, in cadrul emisiunii ”Lumea Infrastructurii”, la ETNO TV.

Emisiunea poate fi urmarita aici:

Articolul precedentSAVOIU, SECRETAR DE STAT IN MINISTERUL TRANSPORTURILOR, EXPLICA VITEZA MICA A TRENURILOR – In Romania trenurile de marfa circula in medie cu 40 de km pe ora si cu 68 km pe ora trenurile de calatori
Articolul următorVESTI BUNE PENTRU INFRASTRUCTURA FEROVIARA – Coridorul Constanta-Curtici va fi modernizat pana in 2026

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.