VESTI BUNE PENTRU INFRASTRUCTURA FEROVIARA – Coridorul Constanta-Curtici va fi modernizat pana in 2026

Coridorul Constanta-Curtici, de 850 km, va fi modernizat si va fi gata in 2026, a declarat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, in cadrul emisiunii ”Lumea Infrastructurii”, la ETNO TV, care a apreciat ca prioritatea principala in sector este refacerea infrastructurii.

 Lucrarile vizează modernizarea infrastructurii si suprastructurii feroviare si cresterea vitezei la 160 km/h.

Aici avem finantare europeana din Connecting Europe Facility (CEF), trebuie folositi banii, PNRR, care si acesta are un proiect in curs de dezvoltare acum, de electrificare a zonei de la Cluj la Oradea, e o mare problema acolo, ca nu este electrificat”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, in cadrul emisiunii ”Lumea Infrastructurii”, la ETNO TV.

De altfel, obiectivul anuntat de autoritati este de a moderniza reteaua de cale ferata de pe coridorul pan-european Constanta – Curtici cat mai repede posibil. 

Specialistii spun ca pe tronsoanele de la Simeria la Curtici lucrarile sunt mai dificil de realizat din cauza compozitiei solului.

De asemenea, in afara de proiectele mari, mai exista finantare, un buget de 450 milioane euro, bani europeni, “de rezolvat rapid anumite lucruri”, pentru lucrari de reabilitare, reinnoire, la nivelul fiecarei regionale, in zone care nu sunt pe Coridoare.

Emisiunea poate fi urmarita aici:

Articolul precedentCFR MARFA, O PROBLEMA DE 500 MILIOANE EURO – Recuperarea ajutorului de stat ilegal catre CFR Marfa, prioritate pentru Ministerul Transporturilor
Articolul următorLINIA DIRECTA BUCURESTI-NEW YORK, RATATA PE MANA LUI ORBAN – Administratorul Tarom Catalin Dancu dezvaluie sansa ratata de Romania din cauza orgoliilor politice: „Ne-am facut de ras in America”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.