GARA ORSOVA VA FI MODERNIZATA – Investitia CFR se ridica la 9 milioane lei

CFR a lansat licitatia pentru MODERNIZAREA cladirii de calatori din STATIA ORSOVA, investitie in valoare estimata de 8.842954,25 lei. Sursa de finantare: fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi si de la bugetul de stat. In prezent, cladirea si intregul aparat de functionare a Garii CF Orsova sunt degradate fizic si depasite din punct de vedere tehnic, nemaifiind de mult conforme standardelor actuale de igiena, siguranta si confort, arata anuntul din SEAP.

Durata proiectare si executie este de 23 de luni (9 luni pentru elaborarea proiectului tehnic si 14 luni pentru executia lucrarilor).

„Lucrarile propuse au ca scop principal imbunatatirea conditiilor de exploatare in statii si furnizarea de servicii de calitate pentru calatori, prin aducerea statiilor la parametrii de functionare care sa respecte normele de exploatare interne, internationale si europene, in domeniul feroviar. Principalul obiectiv al lucrarilor il constituie cladirile de calatori ale statiilor de cale ferata, cu accent pe zonele de acces (intrare-iesire), pe spatiile destinate serviciilor pentru calatori pe zona comerciala, cat si elementele de legatura cu liniile CF si peroanele, copertinele, precum si facilitati referitoare la accesibilitatea sistemului feroviar pentru persoanele cu handicap si persoanele cu mobilitate redusa”, arata anuntul din SEAP.

Programul de MODERNIZARE din STATIA ORSOVA include urmatoarele lucrari:

  • modernizarea cladirii de calatori, cu asigurarea spatiilor destinate publicului calator, inclusiv facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, dar si spatii pentru activitati comerciale si de exploatare feroviara;
  • recompatimentarea etajului mezanin pentru spatii comerciale, cu acces din zona centrala prin intermediul a doua scari de acces;
  • platforme mobile la scarile interioare, pentru accesul persoanele cu dizabilitati la etajul I al cladirii;
  • inlocuirea instalatiilor electrice, sanitare, termice, de telecomunicatii etc.;
  • sistem de supraveghere video;
  • sisteme moderne audio si vizuale pentru informarea publicului calator;
  • amenajarea unei parcari auto, care va avea inclusiv locuri rezervate pentru persoanele cu dizabilitati.

Anuntul de participare la licitatia deschisa si documentatiile de atribuire pentru MODERNIZAREA cladirii de calatori din STATIA ORSOVA sunt disponibile in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP).

Ofertantul trebuie sa fi inregistrat o cifra medie de afaceri globale pe ultimii trei ani (2020, 2021, 2022) de minimum 4.000.000 lei.

In plus, companiile interesate trebuie sa faca dovada ca au realizat lucrari constructie noua si/sau modernizare si/sau reparatie si/sau reabilitare cladiri in valoare cumulata de cel putin 4.000.000 lei, fara TVA.

Termenul de depunere a ofertelor este 18 ianuarie 2024, ora 15.00.

Articolul precedentREABILITARE DE 280 MILIOANE LEI – Ministerul Transporturilor vrea sa reabiliteze drumul national DN 17C
Articolul următorS-A DESCHIS CEL MAI LUNG POD IN ARC DIN ROMANIA – CNAIR a inaugurat noul pod peste Dambovita, investitie de 46 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.