TIMISOARA ISI CUMPARA 25 DE TROLEIBUZE PRIN PNRR – Primarul a depus proiectul de 12,5 milioane de euro

Timisoara isi cumpara 25 de troleibuze moderne cu fonduri Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), iar primaria a depus proiectul in valoare de 12,5 milioane de euro cu care va cumpara vehiculele, anunta primarul Dominc Fritz (foto).

De altfel, primaria investeste jumatate din bugetul de dezvoltare al Timisoarei, peste 540 de milioane de lei, in mobilitate si transport, pentru a imbunatati modul in care se circula in Timisoara, calitatea aerului si siguranta celor din trafic.

Cumparam 25 de troleibuze moderne cu fonduri PNRR. In aceasta dimineata am depus proiectul in valoare de 12,5 milioane de euro cu care vom achizitiona 25 de troleibuze, echipate cu baterii. Ultimele troleibuze noi au ajuns in Timisoara acum 14 ani. Flota de transport public are nevoie urgenta de modernizare”, spune primarul din Timisoara.

Pentru acest proiect, edilul a incheiat un parteneriat cu Dumbravita si Ghiroda pentru liniile M11 si M14, pentru a incuraja transportul public ca mijloc principal de deplasare intre Timisoara si comunele periurbane.

O parte a troleibuzelor vor circula pe cele doua rute metropolitane, celelalte vor fi repartizate pe traseele din oras.

Solutia pentru a petrece mai putin timp in trafic este un sistem de transport public modern, predictibil si de calitate. Investim jumatate din bugetul de dezvoltare al Timisoarei, peste 540 de milioane de lei, in mobilitate si transport, pentru a imbunatati modul in care se circula in Timisoara, calitatea aerului si siguranta celor din trafic. Le multumesc colegilor din Primaria Timisoara care au lucrat la pregatirea documentelor si care au depus acest proiect in timp record. Apelul s-a deschis astazi la ora 10 fix si la 10:17, proiectul a fost depus”, anunta el.

Articolul precedentSORIN GRINDEANU, LA ”LUMEA INFRASTRUCTURII”: Vom termina fondurile europene cu 6-7 luni inainte de termen si vom mai cere bani de la alte programe operationale
Articolul următorS-AU RELUAT ZBORURILE PE AEROPORTUL ORADEA – Lucrarile vor continua pentru finalizarea caii de rulare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.