S-AU RELUAT ZBORURILE PE AEROPORTUL ORADEA – Lucrarile vor continua pentru finalizarea caii de rulare

Zborurile pe Aeroportul din Oradea s-au reluat duminica, 15 mai 2022.

In perioada 2 – 15 mai, zborurile au fost suspendate ca urmare a lucrarilor realizate la  calea de rulare care face legatura dintre pista aeroportului si viitorul terminal cargo.

Practic, au fost realizati deja peste 60 de metri din cei 276 din calea de rulare. Potrivit normelor de siguranta aeronautica, lucrarile la o distanta mai mica de 75 de metri din axul pistei (52,5 metri din margine) impun oprirea traficului aerian. 

Prima aeronava programata sa aterizeze duminica a sosit la ora 23:20, fiind vorba de un zbor Bucuresti – Oradea, al companiei Tarom.

“In ultimele doua saptamani s-a lucrat intr-un ritm foarte sustinut, astfel incat sa putem sa redeschidem aeroportul pentru pasageri. In perioada urmatoare, lucrarile vor continua pentru finalizarea caii de rulare, iar dupa aceea va incepe munca la terminalul propriu-zis. Multumesc tuturor celor care s-au implicat pentru finalizarea la timp a lucrarilor care au impus suspendarea zborurilor”, a declarat Calin Gal, vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor.

Firma CTP Romania se ocupa de realizarea lucrarilor la terminalul cargo. In vara anului 2021, compania CTPark IOTA SRL a castigat licitatia deschisa derulata de Consiliul Judetean Bihor.

Desfasurat pe un teren cu o suprafata de 14,4 hectare, proiectul industrial „CTPark Oradea Cargo Terminal” va avea o suprafata totala de 67.776 mp, fiind compus din trei cladiri independente si infrastructura aeroportuara in suprafata de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare si parcare a aeronavelor.

Terminalul va avea o capacitate de procesare simultana a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737.

CTPark Oradea Cargo Terminal este dezvoltat de compania CTPark Iota, parte a grupului CTP Romania, fiind primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din Romania.

Firma CTP Romania va investi in urmatorii doi ani 32.078.869 euro pentru materializarea proiectului la Aeroportul Oradea. Potrivit ofertei depuse, pentru constructia cladirilor (depozite si hangare) va fi alocata suma de 25,7 milioane de euro, iar pentru calea de rulare, platforma de acces, rulare si garare a aeronavelor, respectiv acces auto, si platforma de garare aferenta terminalului este prevazuta suma de 6,4 milioane de euro.

Articolul precedentTIMISOARA ISI CUMPARA 25 DE TROLEIBUZE PRIN PNRR – Primarul a depus proiectul de 12,5 milioane de euro
Articolul următorAEROPORTUL DIN BRASOV, APROAPE OPERATIONAL – Consiliul Judetean Brasov a semnat procesul-verbal de receptie finala la terminarea lucrarilor pentru terminalul de pasageri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.