CFR MODERNIZEAZA LINIA DE CALE FERATA COSLARIU-CLUJ NAPOCA – Contractul de 41,8 milioane lei fara TVA a fost semnat cu Asocierea TPF Inginerie – ISPCF – BAICONS IMPEX

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA si Asocierea TPF Inginerie SRL – SC ISPCF SA – SC BAICONS IMPEX SRL au semnat contractul, in valoare de 41.842.445 lei fara TVA, pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic, in vederea modernizarii liniei de cale ferata COSLARIU – CLUJ-NAPOCA, lunga de 99 km.

Investitia va asigura o viteza maxima de circulatie de 160 km/h pentru trenurile de calatori, respective de 120 km/h pentru trenurile de marfa.

Contractual va fi finantat din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, in procent de 85% din valoarea eligibila, si Bugetul de Stat (15%).

Durata contractului este de 23 de luni.

Studiul de fezabilitate si Proiectul Tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferata pe COSLARIU – CLUJ-NAPOCA, in lungime de aproximativ 99 km, au drept scop identificarea solutiei optime din punct de vedere tehnic, economic si operational pentru modernizarea liniei de cale ferata Coslariu – Cluj-Napoca, tinand cont de conformarea in relatie cu standardele europene si cerintele de interoperabilitate la nivelul retelei feroviare romanesti”, anunta CFR.

Obiectivul general al contractului de prestari servicii este modernizarea infrastructurii feroviare intre COSLARIU si CLUJ-NAPOCA pentru cresterea numarului de pasageri si a volumului de marfuri transportate, precum si indeplinirea urmatoarelor obiectivelor specifice:

► cresterea vitezei de circulatie si, implicit, reducerea duratei de calatorie pe intreaga sectiune;

► cresterea numarului de calatori, inclusiv a numarului de turisti;

► cresterea volumului de marfuri transportate la nivel intern si international;

► imbunatatirea conditiilor de calatorie si cresterea gradului de siguranta, gestionand in acelasi timp impactul asupra mediului, in conformitate cu standardele europene.

Articolul precedentUNGARIA CUMPARA AUTOBUZE ELECTRICE DE 135 MILIOANE EURO – Licitatie pentru achizitia a 350 de autobuze
Articolul următorPROIECTAREA DRUMULUI DE MARE VITEZA FILIASI-LUGOJ, SCOASA LA LICITATIE – Drumul de 230 km va fi impartit in patru loturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.