PROIECTAREA DRUMULUI DE MARE VITEZA FILIASI-LUGOJ, SCOASA LA LICITATIE – Drumul de 230 km va fi impartit in patru loturi

CNAIR anunta ca scoate la licitatie proiectarea drumului de mare viteza Filiasi – Lugoj.

CNAIR a transmis luni, 11 aprilie 2022, la ANAP documentatiile de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate nercesare constructiei drumului de mare viteza Filiasi – Lugoj.

Loturile pentru care se va face proiectarea sunt urmatoarele:

DRUM DE MARE VITEZA FILIASI – DROBETA TURNU SEVERIN (~ 70 km)

DRUM DE MARE VITEZA DROBETA TURNU SEVERIN – DOMASNEA (~ 65 km)

DRUM DE MARE VITEZA DOMASNEA – CARANSEBES (~ 45 km)

DRUM DE MARE VITEZA CARANSEBES – LUGOJ (~ 50 km)

ANAP are la dispozitie maxim 10 zile, conform legii, pentru a finaliza verificarea documentelor.

Dupa validarea documentatiei, CNAIR va putea lansa licitatiile propriu-zise ale contractelor pentru proiectarea celor patru studii de fezabilitate.

CNAIR a transmis astazi la ANAP documentatiile de atribuire pentru relansarea Studiilor de fezabilitate pentru Drumul de mare viteza Filiasi- Lugoj (230 km)”, anunta, la randul sau, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Intregul traseu va fi impartit in 4 loturi:

Lotul 1: Filiasi- Drobeta Turnu Severin (70 km)

Lotul 2: Drobeta Turnu Severin-Domasnea (65 km)

Lotul 3: Domasnea-Caransebes (45 km)

Lotul 4: Caransebes – Lugoj (50 km)

Contractele pentru fiecare din cele 4 loturi vor avea o perioada de derulare de cel mult doi ani. Astfel ne asiguram ca documentatia va putea fi realizata eficient iar acest drum de mare viteza va putea fi construit cu adevarat. ANAP are la dispozitie maximum 10 zile pentru a finaliza verificarea documentelor, iar dupa validare CNAIR va putea lansa licitatiile pentru elaborarea celor patru studii de fezabilitate”, mai spune ministrul.

La finele lunii martie, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anulat licitatia pentru studiul de fezabilitate necesar construirii drumului de mare viteza Craiova – Lugoj, parte a „Autostrazii Sudului”. Traseul noului drum se suprapunea pe sectiunea Craiova – Filiasi cu cel al drumului expres Craiova – Tg. Jiu, proiect contractat anul trecut.

Articolul precedentCFR MODERNIZEAZA LINIA DE CALE FERATA COSLARIU-CLUJ NAPOCA – Contractul de 41,8 milioane lei fara TVA a fost semnat cu Asocierea TPF Inginerie – ISPCF – BAICONS IMPEX
Articolul următorROMANIA CASTIGA DIN RAZBOIUL DIN UCRAINA – Portul Constanta a devenit cel mai important port la Marea Neagra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.