UN PASAJ PIETONAL SUBTERAN VA FI CONSTRUIT IN BUSTENI – O companie privata va fi despagubita cu 195.000 lei

Un pasaj pietonal subteran va fi construit la intersectia DN 1 cu strada Telecabinei (Busteni), pentru fluidizarea traficului. Pentru aceasta investitie este necesara ocuparea unei suprafete de teren de 437 mp aferenta unui imobil proprietate privata, pentru care se urmareste aprobarea declansarii procedurii de expropriere, conform prevederilor Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin prezentul proiect de act normativ se propune a fi aprobata suma reprezentand justa despagubire in cuantum total de 195.000 lei, pentru un imobil, in suprafata totala de  437 mp”, arata un proiect de Hotarare publicat de Ministerul Transporturilor si consultat de ”Lumea Infrastructurii”.

Compania care va fi despagubita este SC REWE PROJEKTENTWICKLUNG ROMANIA SRL.

In prezent traficul rutier in interiorul orasului Busteni se realizeaza cu dificultate din cauza numarului mare de autoturisme ce tranziteaza orasul cu precadere inspre zonele montane adiacente, mai arata proiectul.

In prezent, siguranta circulatiei este asigurata prin indicatoare rutiere si marcaje rutiere longitudinale si transversale, pe partea carosabila.

De asemenea, circulatia rutiera este ingreunata din cauza prezentei trecerilor de pietoni ce conduc catre timpi de asteptare ai autoturismelor in interiorul localitatii.

Un alt motiv pentru care a fost decis proiectul este ca stationarea indelungata a autovehiculelor in interiorul localitatii conduce la un consum sporit de carburant, poluarea zonei si disconfortul psihic, atat al soferilor, cu posibilitatea producerii de accidente a celor ce tranziteaza zona, cat si a locuitorilor orasului Busteni.

Amplasamentul propus pentru realizarea pasajului pietonal este situat in orasul Busteni, la intersectia Drumului National 1 cu str. Telecabinei.

Realizarea proiectului va duce la o serie de efecte pozitive si anume:

– fluidizarea traficului;

– reducerea timpului de calatorie si cresterea vitezei medii de deplasare;

– imbunatatirea conditiilor de siguranta a traficului rutier;

– reducerea numarului de accidente precum si imbunatatirea confortului in timpul calatoriei gestionand in acelasi timp reducerea emisiilor de poluanti si impactului negativ asupra mediului”, arata documentul.

Prin proiectul de act normativ se propun urmatoarele:

– aprobarea amplasamentului lucrarii de utilitate publica de interes national ‚,Amenajare pasaj pietonal subteran – intersectie DN 1 cu strada Telecabinei (Busteni)”, prevazut in anexa nr. 1 la prezentul proiect de act normativ, conform variantei finale a studiului de fezabilitate;

– aprobarea declansarii procedurii de expropriere a imobilului proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national, aprobarea listei proprietarului/detinatorului asa cum rezulta din evidentele OCPI Prahova, precum si aprobarea sumei individuale estimate de catre expropriator, aferente despagubirii pentru imobilul proprietate privata care urmeaza a fi supus procedurii de expropriere, in cuantum total de 195 mii lei, pentru un imobil cu o suprafata totala de 437 mp in conformitate cu anexa nr. 2 la prezentul proiect de act normativ.

Suma de 195.000 lei, aferenta imobilului proprietate privata, reprezentand teren cu sau fara investitii, rezulta din raportul de evaluare intocmit in luna februarie 2022 de catre expertul autorizat ANEVAR Gradinaru Nicolae, expert autorizat ANEVAR.

Circulatia rutiera prin orasul Busteni se realizeaza pe Drumul National 1, prevazut cu doua benzi de circulatie reglementata in dublu sens. Adiacent partii carosabile exista suprafete pietonale (trotuare), iar legatura dintre dintre acestea se realizeaza printr-o trecere de pietoni aflata in apropierea intersectiei cu strada Telecabinei.

Articolul precedentDRUMUL JUDETEAN 109E CETAN-VAD, REABILITAT – Lucrarile de consolidare intra in etapa finala
Articolul următorPROBLEME PENTRU AEROPORTUL DIN TIMISOARA – Licitatia pentru noul terminal de plecari externe a fost contestata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.