DRUMUL JUDETEAN 109E CETAN-VAD, REABILITAT – Lucrarile de consolidare intra in etapa finala

Consiliul Judetean anunta reluarea si intrarea in etapa finala a lucrarilor de consolidare pe drumul judetean 109E Cetan-Vad, la km 2+600. Acestea sunt executate in vederea remedierii surparii produse in urma lucrarilor de inchidere si ecologizare a depozitului neconform de deseuri de la Dej.

Carosabilul de pe acest drum s-a surpat in mai 2019.

In aceasta etapa, pe sectorul de drum afectat de alunecarea de teren se realizeaza ultimii zeci de metri de sant din dale de beton. Astfel, in cazul in care conditiile meteorologice vor ramane stabile, in urmatoarele saptamani vor fi executate lucrarile de asternere a stratului de piatra sparta si a celor doua straturi de asfalt”, anunta Consiliul Judetean Cluj.

De asemenea, vor fi executate si lucrari de refacere a suprafetelor de asfalt deteriorate din zonele situate in aval si in amonte.

Vestea buna pentru locuitorii din zona si pentru toti cei care tranziteaza acest drum e ca lucrarile au intrat in linie dreapta. Trebuie inteles faptul ca solutia tehnica impusa de experti a presupus lucrari de mare complexitate, inclusive circa 500 de piloti forati la 15 metri adancime, si care au necesitat anumiti timpi de asteptare intre operatiuni”, spune presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

Anterior acestei etape au fost realizate lucrari de consolidare de mare amploare, fiecare dintre aceste operatiuni necesitand timpi tehnologici de executare si de asteptare bine determinati. Astfel, dupa executarea sapaturii platformei pilotilor si a platformei de balast, au fost realizati nu mai putin de 485 de piloti forati cu diametrul de 400 de mm la o adancime de 14,5 m.

De asemenea, au fost executate toate fundatiile si elevatiile aferente pilotilor, a fost consolidat versantul din spatele zidului de sprijin a drumului si a fost realizata sapa de beton de egalizare.

Concomitent, ca un aspect extrem de important in ceea ce priveste comunitatea din zona, au fost executate lucrarile de relocare a conductei de apa care alimenteaza comuna Vad.

Drumul judetean DJ 109 E s-a surpat in mai 2019 cand lucrarile executate pentru inchiderea rampei de la Dej au afectat structura drumului. Alin Tise a solicitat atunci efectuarea unei expertize tehnice de catre expertii de la Universitatea Tehnica. Ulterior, la sfarsitul lui 2020 au fost contractate servicii suplimentare de expertiza deoarece problemele s-au dovedit a fi mult mai grave decat se credea initial. Astfel, consolidarea acelui drum s-a prelungit de la sase luni la peste doi ani, si inca mai trebuie refacuta partea carosabila.

Articolul precedentCEL MAI MARE PROIECT FINANTAT PRIN PNRR FACE UN PAS IMPORTANT – A fost emis acordul de mediu pentru constructia tronsonului de autostrada Bacau – Pascani 
Articolul următorUN PASAJ PIETONAL SUBTERAN VA FI CONSTRUIT IN BUSTENI – O companie privata va fi despagubita cu 195.000 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.