CEL MAI MARE PROIECT FINANTAT PRIN PNRR FACE UN PAS IMPORTANT – A fost emis acordul de mediu pentru constructia tronsonului de autostrada Bacau – Pascani 

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) a emis acordul de mediu necesar constructiei tronsonului Bacau – Pascani din Autostrada Moldovei (A7), cel mai mare proiect finantat prin PNRR.

Sectorul de autostrada cuprins intre Bacau si Pascani va avea o lungime de 77,39 de km si va traversa judetele Bacau, Neamt si Iasi.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat favorabil indicatorii tehnico-economici ai tronsonului Bacau – Pascani din autostrada A7, investitia fiind estimata la aproape 6,3 miliarde lei pentru 77,4 km. In euro, ar insemna un cost mediu de circa 16 milioane euro/km.

Potrivit Studiului de Fezabilitate, pe traseul autostrazii Bacau – Pascani vor fi construite:
– 112 Poduri, Pasaje, Viaducte, Structuri casetate

– 9 noduri rutiere

– 4 parcari securizate

– 4 parcari de scurta durata

– 1 centru de intretinere si coordonare

– 50 de spatii de incarcare pentru autoturisme electrice

– 140 de hectare de perdele forestiere cu rol de protectie

Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructura rutiera pentru regiunea Moldovei si proiectul care ar trebui sa absoarba cel mai mult din alocarile Romaniei din PNRR. Odata finalizat, A7 va prelua mare parte din traficul de pe actualul DN2/E85, un drum extrem de periculos din punct de vedere al accidentelor.

Finantarea pentru constructia Autostrazii Bacau-Pascani va fi asigurata prin PNRR.

Indicatorii tronsonului Bacau – Pascani au fost aprobati pe 11 martie 2022 in Consiliul Tehnico – Economic al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Studiul de fezabilitate si Proiectul Tehnic este realizat de catre compania Acciona. Contractul a fost semnat inca din 2018 pe circa 17 milioane de lei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, declara in luna ianuarie a acestui an ca anul acesta incepe constructia primelor sectoare ale autostrazii care leaga Muntenia de Moldova. Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia si reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin PNRR.

Autostrada Moldovei A7 are aproape 440 km de la Ploiesti (Dumbrava/A3) si pana la Siret, la granita cu Ucraina. De la Ploiesti pana la Pascani (circa 320 de km) a fost prinsa pe finantare pe PNRR, planul pe termen scurt gandit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Conditia esentiala: proiectele sa fie finalizate pana in 2026.

Articolul precedentRITM ALERT DE LUCRU LA DRUMUL EXPRES BRAILA-GALATI – Drumul de 372 de milioane de lei va fi gata anul viitor
Articolul următorDRUMUL JUDETEAN 109E CETAN-VAD, REABILITAT – Lucrarile de consolidare intra in etapa finala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.