PROBLEME PENTRU AEROPORTUL DIN TIMISOARA – Licitatia pentru noul terminal de plecari externe a fost contestata

Dupa ce o asociere formata din patru firme din Bucuresti a fost aleasa sa se ocupe de proiectarea si executia noului terminal de plecari externe de la Aeroportul Traian Vuia din Timisoara, iar vineri, 8 aprilie 2022, trebuia sa fie semnat contractul, o alta firma a depus contestatie.

Licitatia pentru „Servicii de elaborare a documentatiei tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) si realizarea pe baza acesteia a lucrarilor de executare pentru edificarea unei constructii cu destinatia «Terminal plecari curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenta tehnica din partea proiectantului” a fost pornita pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimata a lucrarilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei.

Pe 25 martie 2022 Concelex SRL Bucuresti a fost desemnat castigatorul licitatiei, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Vineri, 8 aprilie 2022, ar fi trebui sa fie semnat contractul pentru construirea noului terminalul de plecari curse externe al Aeroportului Timisoara „Traian Vuia”. 

Strabag vine acum cu o oferta in valoare de 87,78 milioane de lei.

Ieri, 6 aprilie 2022, la C.N.S.C. (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor) a fost inregistrata contestatia societatii Strabag SRL Bucuresti (de pe locul II) referitoare la procedura de achizitie publica pentru desemnarea executantului proiectului „Servicii de elaborare a documentatiei tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) si realizarea pe baza acesteia a lucrarilor de executare pentru edificarea unei constructii cu destinatia «Terminal plecari curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistenta tehnica din partea proiectantului”. In termen de 5 zile de la data inregistrarii contestatiei, Societatea Strabag trebuie sa depuna o cautiune de 2% din valoarea estimata a contractului. Termenul pentru solutionarea contestatiei este de 20 de zile, anunta reprezentantii aeroportului.

Pana la clarificarea tuturor elementelor de legalitate si pana la solutionarea cauzei la CNSC, semnarea contractului este amanata.

Licitatia pentru noul terminal de plecari curse externe a fost lansata pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimata a lucrarilor de construire a fost 88,99 de milioane de lei. Concelex SRL Bucuresti a fost desemnat castigatorul licitatiei pe 25 martie 2022, la valoarea de 83,83 milioane de lei. Pe locul II a fost societatea Strabag cu oferta la valoarea de 87,78 milioane de lei. Termenul pentru depunerea contestatiilor a fost 4 aprilie 2022. Desi contestatia a fost inregistrata de C.N.S.C. in 6 aprilie, este luata in calcul data transmiterii documentului, care poate fi in termenul legal de contestare”, mai arata Aeroportul din Timisoara.

Termenul limita de finalizare a constructiei este 31 decembrie, 2023. Terminalul va avea o suprafata construita de 12.000 mp, sase filtre de securitate, 18 ghisee check-in, sase porti de scanare automata a documentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.