ORASUL ALESD VA AVEA CENTURA – Exproprierile vor costa 5,7 milioane lei

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pregateste constructia centurii orasului Alesd din judetul Bihor. Exproprierile pentru acest proiect vor costa 5,76 milioane lei, pentru osuprafata totala de 130.755 mp.

Amplasamentul lucrarii de utilitate publica de interes national a fost avizata de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bihor, arata un proiect de Hotarare a Guvernului privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national ‘Varianta ocolitoare a orasului Alesd’ „, consultat deLumea Infrastructurii”.

Pentru realizarea obiectivului de investitie ”Varianta ocolitoare a orasului Alesd”, indicatorii tehnico – economici au fost aprobati prin Hotararea Guvernului nr. 94/2022.

Pentru prezentul proiect de act normativ este necesara suma de 5.766.800 lei, pentru o suprafata totala de 130.755 mp reprezentand un numar de 358 imobile”, arata documentul.

Aceasta suma rezulta din Raportul de expertiza intocmit in anul 2022 de catre expertul autoriza ANEVAR Emilia Veronica.

Procedurile de expropriere aplicabile sunt cele prevazute de Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, necesara realizarii unor obiective de interes national, judetean si local, cu modificarile si completarile ulterioare si de Hotararea Guvernului nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a acesteia pentru acele imobile proprietate privata care constituie coridorul de expropriere aferent proiectului.

Pentru realizarea obiectivului „Varianta ocolitoare a orașului Aleșd”, este necesara declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privata (358 imobile) care sunt afectate de aceasta lucrare de utilitate publica de interes national, cu suprafata totala de 130.755 mp. Suma necesara aferenta despagubirii pentru imobilele proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica este de 5.766.800 lei”, arata proiectul.

Sumele individuale estimate de catre expropriator aferente despagubirilor pentru imobilele proprietate privata care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national „Varianta ocolitoare a orașului Aleșd”, situate pe raza localitatilor Lugasu de Jos, Alesd și Pestis, din judetul Bihor, se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2022, nr. 317/2021, la capitolul 84.01 „Transporturi”, titlul 58 „Proiecte cu finantare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, articolul 58.01 „Programe din Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR”.

Articolul precedentPREMIERA IN TRANSPORTUL PUBLIC DIN BUCURESTI-ILFOV – Se poate calatori cu un singur bilet sau abonament tren, metrou, autobuz, tramvai si troleibuz
Articolul următorVESTI BUNE DE LA METROU – Tronsonul Brasov–Raul Doamnei ar putea fi gata in vara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.