PREMIERA IN TRANSPORTUL PUBLIC DIN BUCURESTI-ILFOV – Se poate calatori cu un singur bilet sau abonament tren, metrou, autobuz, tramvai si troleibuz

Incepand de astazi se poate calatori cu un singur bilet sau abonament pe toate mijloacele de transport disponibile in zona Bucuresti-Ilfov: tren, metrou, autobuz, tramvai si troleibuz. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta ca a semnat Ordinul de ministru necesar.

Noile titluri de calatorie sunt valabile pentru intervale de: 24 h/ 72 h/ 1 luna/ 6 luni/ 12 luni.

Acest proiect pilot va fi monitorizat si utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet si in alte zone metropolitane din Romania.

Autoritatile au luat aceasta decizie intrucat cea mai buna solutie pentru rezolvarea traficului in Regiunea Bucuresti – Ilfov si reducerea numarului de autoturisme o reprezinta transportul in comun, mai ales cu trenul si metroul. Este totodata importanta integrarea tuturor sistemelor de transport, in asa fel incat, cu un singur bilet sau abonament sa se poata circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troilebuz.

Titlurile de calatorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore si 72 de ore permit oricate transbordari pe orice vehicul de transport de suprafata, metrou si feroviar doar pe ruta: Gara de Nord (statia Bucuresti Nord) – Aeroportul Henri Coanda, in regiunea Bucuresti-Ilfov„, precizeaza ministrul Sorin Grindeanu.

In urma aprobarii si la nivelul administratiei locale bucurestene, aceste noi bilete vor putea fi utilizate de toti cei care utilizeaza constant sau temporar calea ferata de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda (inclusiv de la statiile din Mogosoaia si Otopeni).

Noile titluri de calatorie acopera perioade de 24 ore, 72 ore, o luna, 6 luni sau un an si diversele combinatii de sisteme de transport (transportul de suprafata gestionat de ADI Transport Public Bucuresti-Ilfov impreuna cu metroul si feroviarul, cu metroul sau feroviarul; transportul cu metroul impreuna cu feroviarul; doar feroviarul, indiferent de operator). Titlurile de calatorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h si 72 h permit oricate transbordari pe orice vehicul de transport de suprafata, metrou si feroviar pe ruta Gara de Nord (statia Bucuresti Nord) – Aeroportul Henri Coanda, in regiunea Bucuresti-Ilfov, in intervalul orar de valabilitate.

Noile titluri de calatorie vor fi disponibile la casele de bilete ale celor doi operatori feroviari de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda (CFR Calatori si Transferoviar Calatori), ale Metrorex si ale STB.

Articolul precedentGRINDEANU PUNE PRESIUNE PE CONSTRUCTORI – Tronsonul 1 Craiova-Bals al Drumului Expres Craiova-Pitesti va fi gata in 2022, doar daca Tirrena Scavi mareste ritmul de lucru
Articolul următorORASUL ALESD VA AVEA CENTURA – Exproprierile vor costa 5,7 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.