VESTI BUNE DE LA METROU – Tronsonul Brasov–Raul Doamnei ar putea fi gata in vara

Tronsonul de metrou Brasov – Raul Doamnei va fi gata in vara asta, cu retelele de utilitati, cu trotuare si piste biciclete, anunta Initiativa Prelungirea Ghencea. Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti (TCMB) a marit la 100 numarul muncitorilor de pe santierul Prelungirea Ghencea.

Primarul Capitalei Nicusor Dan invoca anul trecut lipsa de fonduri pentru extinderea liniei de tramvai pe Prelungirea Ghencea, asa cum prevedea initial proiectul.

Lucrarile au inceput in septembrie 2019, iar durata de executie urma sa fie de 24 de luni de la predarea amplasamentului pentru toate etapele de executie. Valoarea contractului de lucrari este de 345,5 milioane de lei fara TVA.

Dupa cum am promis, ieri 15 februarie am fost pe santierul Supralargirii Prel. Ghencea si apoi am vorbit la telefon cu directorul TCMB – Trustul de Cladiri Metropolitane, executantul lucrarii. Noutatile de la TCMB sunt astea:

1. Au marit nr. de muncitori pe santier – acum sunt 100 de oameni; se lucreaza pe partea dreapta la relocarea conductelor de apa si canalizare, a retelelor electrice, cablu si telecom iar pe partea stanga la finalizarea trotuarelor.

2. Vor finaliza Tronsonul Brasov – Raul Doamnei in vara asta, cu retelele de utilitati, cu trotuare si piste biciclete.

3. Ne-votarea exproprierilor din cauza iesirii consilierilor PSD din sedinta CGMB in 10.02.2022 este destul de grava, va intarzia demolarile cu cel putin 1 luna peste 15 martie pentru ca intre momentul aprobarii in CGMB a sumelor actualizate si consemnarea lor in contul special al PMB vor trece cateva saptamani – 1 luna. Pana atunci nu vor putea intra pe teren pentru demolari.

4. Mai mult, proiectul de HCGMB ne-votat in 10.02.2022 actualiza sumele pentru TOATE exproprierile, nu pe un singur tronson cum s-a facut pana acum si ar fi permis sa fie facute exproprieri si pe alte tronsoane, pe masura ce se alocau suplimentar bani in bugetul PMB si Primariei sector 6. De la ambii primari a primit asigurari ca finantarea largirii se va face conform necesitatilor de plata„, arata initiativa.

Executantul lucrarii spera ca primarul general si consilierii generali sa ajunga la o solutie in legatura cu votul pe actualizarea exproprierilor in urmatoarea sedinta, important este insa sa nu se intarzie si mai mult proiectul pentru ca tot cetatenii vor fi afectati.

Din cauza asta au fost nevoiti sa inceapa sa lucreze pe Tronsonul Brasov – Capatul tramvaiului 41 la realizarea a 2 benzi auto, desi nu acolo e urgenta mare, dar trebuie sa le dea muncitorilor de lucru pana pot demola pe celelalte tronsoane„, mai anunta initiativa.

Muntele de pamant depozitat pe langa trotuarul din apropierea intersectiei Prelungirea Ghencea cu Drumul Cooperativei, reclamat de un vecin, va fi inlaturat in aproximativ 2 saptamani cand TCMB va incheia un contract nou de depozitare a deseurilor de pe santier.

Articolul precedentORASUL ALESD VA AVEA CENTURA – Exproprierile vor costa 5,7 milioane lei
Articolul următorPODUL DE PE DN2A DE LA OVIDIU INTRA IN REPARATII – Investitia se ridica la 27 milioane lei si are termen de finalizare 6 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.