PASAJUL BERCENI ESTE IN GRAFIC SI VA FI DAT IN FOLOSINTA LA TOAMNA – Din 2023, vom circula pe cele 3 loturi de pe zona de Sud a A0

Lucrarile la pasajul Berceni sunt in grafic. S-a finalizat armarea placii de suprabetonare pe rampa de coborare spre Popesti Leordeni. Au fost montate grinzile si la rampa de coborare spre Jilava si a inceput armarea placii de suprabetonare a rampei de urcare dinspre Jilava.

Acest pasaj va fi dat in trafic in toamna acestui an, da asigurari secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Continua montarea tablierului metalic la Pasajul Berceni. Pana in acest moment au fost montate opt tronsoane de tablier metalic, care au fost asamblate la sol. Pentru restul de 10 tronsoane continua asamblarea la sol, iar pe masura ce se vor finaliza vor fi montate si acestea. Ridicarea acestora s-a facut cu o macara de mare tonaj, cu capacitate de ridicare de 600 de tone„, spune secretarul de stat.

De asemenea, continua forajul pilotilor la rampa de urcare/coborare spre si dinspre Bucuresti.

Continua lucrarile pentru dublarea Centurii actuale a Bucurestiului, la 4 benzi, spre Jilava. Continua devierea utilitatilor si lucrarile la bazinul de retentie a apei pluviale in zona DJ 401„, mai spune Scriosteanu.

In ceea ce priveste Autostrada Capitalei, oficialul si-a reafirmat promisiunea facuta in urma cu 2 ani, aceea ca din 2023, vom circula pe cele 3 loturi de pe zona de Sud a A0.

Cu o mobilizare buna a antreprenorului, primii 10 kilometri vor fi dati in trafic chiar din luna decembrie a acestui an: se va circula pe A0, intre DN5 si DN6„, a spus Scriosteanu.

Ministerul Transporturilor a emis in iunie 2020 autorizatia de construire pentru pasajul Berceni de pe Centura Capitalei. Lucrarile sunt executate in zona intersectiei dintre drumul de centura al Municipiului Bucuresti – DNCB si drumul judetean – DJ 401 (soseaua Berceni). Obiectivul face parte din reteaua rutiera TEN-T, iar termenul de executie a lucrarilor este de 24 de luni.

Lucrarile la pasajul Berceni au inceput la finalul lunii iunie 2020. Constructia este realizata de asocierea Trameco – Vahostav – Constructii Erbasu – Grafic Tends, contract de 146 milioane lei (30,5 milioane de euro).

Pasajul de la Berceni va fi construit sub forma unui sens giratoriu suspendat, la fel si alte trei pasaje de pe Centura: Domnesti, Popesti –Leordeni si Cernica.

Obiectul principal al contractului il reprezinta proiectarea si executia lucrarilor pentru amenajarea unui nod rutier pe Centura Bucuresti – DJ401 (Berceni). Nodul va fi unul denivelat, cu amenajarea unui sens giratoriu suspendat, care va fluidiza traficul, inclusiv pe cel feroviar din zona.

In ceea ce priveste desfasurarea investitiei pe DJ 401, amenajarea nodului rutier este pe o lungime de aproximativ 600 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Bucuresti si aproximativ 650 de metri care se termina cu un sens giratoriu pe directia Berceni.

Cinci pasaje sunt in lucru pe Centura Capitalei: Mogosoaia, Berceni, Cernica, Domnesti si Popesti-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate in 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.