AEROPORTUL DIN TIMISOARA, IN „CONTRATIMP” CU INVESTITIILE – In februarie va fi anuntat castigatorul pentru terminalul plecari

Aeroportul “Traian Vuia” din Timisoara urmeaza sa anunte in luna februarie castigatorul pentru terminalul plecari. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune inca ca aeroportul este „in contratimp” cu investitiile.

Ministrul a fost vineri, 21 ianuarie 2022, la Consiliul Judetean Timis, unde a abordat mai multe teme si probleme urgente.

Am atras atentia celor de la Aeroportul Traian Vuia din Timisoara ca sunt in contratimp cu investitiile. Finantarile europene pe zona de aviatie pot fi facute pana la finalul anului 2023. Dupa aceea nu vor mai fi alocati bani europeni pentru aviatie. Stiu ca in luna februarie vor anunta castigatorul pentru terminalul plecari, iar in 15 februarie vor veni la Bucuresti sa semneze protocoale pentru alte doua proiecte europene. Este nevoie de multa determinare in implementarea acestor proiecte pentru ca exista o concurenta nationala destul de mare in domeniu„, a spus Grindeanu.

Ministrul s-a declarat totodata nemultumit de stadiul lucrarilor la Centura Timisoara Sud.

Despre Drumul expres Timisoara – Moravita, ministrul a spus ca vrea sa se intalneasca la Timisoara cu omologul sarb pentru ca ultimele probleme sa fie inlaturate.

In toamna ar trebui sa fie finalizat Studiul de fezabilitate si sa scoatem la licitatie contractul pentru proiectare si executie„, a spus Grindeanu.

El a vorbit si de legatura A1 – Sanandrei.

Stiu ca acum lucreaza la descarcarile arheologice. Acest proiect trebuie sa intre intr-o noua viteza si va fi urmarit indeaproape„, a adaugat oficialul.

In ceea ce priveste sectiunea Margina – Holdea, sectorul lipsa din autostrada Lugoj-Deva, procedura de achizitie a fost una cu preselectie. S-au calificat 6 companii.

Au fost peste 130 de solicitari pe acest proiect, ultimele din 11 ianuarie. Toate clarificarile vor fi oferite pana pe data de 26 ianuarie. Sper sa se intre rapid in executie„, a adaugat el.

Ministrul vrea totodata sa lucreze la cadrul legislativ pentru achizitii publice.

Orice modificare pe care am putea sa o facem trebuie sa fie in acord cu Comisia Europeana„, a explicat Grindeanu.

Despre Registrul unic al utilajelor, a spus ca proiectul de infiintare este postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, in procedura de transparenta.

„Tin foarte mult la acest proiect, pentru ca prin punerea lui in practica vom putea sa distingem mai bine constructorii care au capacitatea logistica necesara pentru derularea proiectelor”, a mentionat el.

Articolul precedentGRINDEANU A EVALUAT CNAIR – Ministerul Justitiei, satisfacut de activitatea Companiei: „Majoritatea proiectelor CNAIR evolueaza bine”
Articolul următorCONSTRUCTORII „FAC UN FEL DE SANTAJ” – Ministrul Sorin Grindeanu deschide razboiul cu constructorii si ameninta cu rezilierea contractului: „Se gandesc ca nu se ajunge la reziliere”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.