PRELUNGIREA CENTURII BEIUS, IN FAZA DE EXPROPRIERI – Drumul de 2 km va costa peste 22 milioane lei

Consiliul Judetean Bihor a aprobat in sedinta ordinara demararea procedurii de expropriere pentru prelungirea Centurii Beius inspre localitatea Delani.

Drumul nou se va continua din viitorul nod rutier al Centurii Beius, de la intrarea in municipiu, pe DN76. Va urca, spre stanga, printre statia de deseuri si padure, pana la drumul judetean, inainte de Delani.

Tronsonul va avea o lungime de 2 kilometri si va fi prevazut cu doua benzi, cate una pe sens. Noul tronson va face legatura intre Centura Beius si DJ 764 Beius – Rosia – Alesd si va asigura accesul catre viitorul Parc Industrial Beius.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea proiectului este de 22.306.784 lei, inclusiv TVA. Proiectul ar putea fi finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional.

Hotararea adoptata cuprinde lista cu terenurile care constituie coridorul de expropriere necesar investitiei, cu o suprafata totala de 27.974 mp. Valoarea despagubirilor, conform raportului intocmit de evaluatori, se ridica la 61.785,46 lei.

Acest tronson vine in prelungirea Centurii Beius, a carei lungime este de 7,33 de kilometri. Varianta de ocolire va avea doua benzi de circulatie, cate una pe sens, iar profilul transversal cuprinde urmatoarele caracterisitici: latimea partii carosabile – 7 metri + supralargiri, latimea benzii de incadrare – 2 x 0,75 metri, latimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational de Infrastructura Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Amintim ca, in luna iunie a acestui an, a fost desemnat constructorul pentru executia lucrarilor la Centura Beius. Astfel, din cele cinci oferte depuse in cadrul licitatiei organizate de Consiliul Judetean Bihor, in urma evaluarii a fost declarata castigatoare oferta depusa de Asocierea Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea ofertei castigatoare este de 269.464.711,29 lei, fara TVA.

Durata de executie a lucrarilor la proiectul de investitie „Varianta ocolitoare a Municipiului Beius” va fi, potrivit anuntului publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

”La Beius va fi nevoie de o mobilizare exemplara a constructorului, avand in vedere complexitatea lucrarilor (2 viaducte, lucrari in albia Crisului Negru, 3 pasaje supraterane) si termenul scurt de realizare. Centura trebuie sa fie gata pana la finalul anului viitor”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, in luna iunie.

De-a lungul drumului va fi amenajata si o pista de biciclete.

Articolul precedentPRIMESTI BANI PENTRU MASINILE VECHI – In septembrie incepe programul de casare a masinilor uzate in schimbul a 3.000 de lei
Articolul următorTRANSALPINA DE APUSENI – Licitatie de 127 milioane lei pentru restul de executat din lotul 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.