AUTOSTRADA SIBIU-FAGARAS SE LICITEAZA IN 2022 – Contractul de 7,5 miliarde de lei, fara TVA, pentru proiectare si executie, programat pentru finalul anului

Procedura de achizitie publica pentru proiectarea si executia lucrarilor la Autostrada Sibiu – Fagaras se va lansa in acest an, au declarat pentru ”Lumea Infrastructurii” surse din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Anul acesta vrem sa scoatem la licitatie contractul pentru proiectare si executie. La sfarsitul anului trecut, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a avizat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Fagaras. Autostrada va avea o lungime estimata de 68 de kilometri si o valoarea totala estimata la circa 7,5 miliarde de lei, fara TVA”, au declarat surse din cadrul CNAIR, pentru ”Lumea Infrastructurii”.

De asemenea, data estimata pentru emiterea acordului de mediu este sfarsitul lunii ianuarie.

Tronsonul Sibiu – Fagaras va face parte din Autostrada Sibiu – Brasov si are o lungime de 68 de kilometri.

Consiliul Tehnico- Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a avizat în data de 28 decembrie 2021 studiul de fezabilitate pentru proiectul Autostrada Sibiu- Fagaras.

Traseul Autostrazii Sibiu-Fagaras porneste din dreptul localitatii Boita si se termina în apropierea Municipiului Fagaras. Traseul trece adiacent de localitasile Turnu Rosu, Sebesu de Jos, Racovita, Marsa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sarata, Scoreiu, Carta, Arpasu de Jos, localitati ce apartin judetului Sibiu si de localitatile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Vistea de Jos – Vistea de Sus, Dragus, Sambata de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luta, Hurez, Municipiul Fagaras si Ileni, din judetul Brasov.

Autostrada este impartita in patru tronsoane:

Tronsonul 1 – km 0+000 – km 14+253 (lungime = 14.253 km) Boita (Autostrada Sibiu-Pitesti) si Avrig-Marsa (DJ105G)

Tronsonul 2 – km 14+253 – km 34+175 (lungime = 19.922 km) Avrig-Marsa (DJ105G) si Arpasu de Jos (DN1)

Tronsonul 3 – km 34+175 – km 51+785 (lungime = 17.610 km) Arpasu de Jos (DN1) – Sambata de Sus (DJ 105B)

Tronsonul 4 – km 51+785 – km 68+050 (lungime = 16.265 km) Sambata de Sus (DJ 105B) – Municipiul Fagaras/ Drum de legatura cu DN1.

Articolul precedentGUVERNUL APROBA PROIECT GIGANT DE 10 MILIARDE LEI PENTRU CFR – Doar exproprierile pentru electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor -Frontiera costa 2 miliarde de lei
Articolul următorGRINDEANU A SCHIMBAT CONDUCEREA METROREX – Revine Mariana Miclaus, de care Bode era nemultumit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.