LICITATIE DE 152 MILIOANE LEI PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC JUDETEAN – Dispare factorul care tinea cont de vechimea pe traseu

Consiliul Judetean Bihor anunta caa fost lansata licitatia pentru „Delegarea gestiunii serviciului public de transport judetean de persoane prin curse regulate la nivelul Judetului Bihor”. Obiectul contractului este delegarea sarcinilor si a responsabilitatilor catre operator/operatori cu privire la prestarea propriu-zisa a serviciului public de transport in judetul Bihor, inclusiv dreptul si obligatia de a administra si de a exploata infrastructura de transport aferenta serviciului.

Serviciul cuprinde un numar de 101 trasee, structurate pe 24 de grupe. In evaluarea ofertelor sunt utilizati 6 factori pe componenta tehnica si un factor pe componenta financiara, si anume tariful practicat. Acesta este factorul cu cea mai mare pondere in evaluare, de 50%.

Licitatia deschisa pe loturi se adreseaza tuturor operatorilor de transport. Termenul pentru depunerea ofertelor este 15.02.2022, iar valoarea estimata este de 151.993.436, 49 lei (suma reprezinta incasarile virtuale ale operatorilor pe perioada celor 7 ani de contract).

Fata de licitatiile anterioare, dispare factorul vechime pe traseu, care avantaja transportatorul care detinea anterior licenta de traseu, denaturand competitia libera. Acest factor a fost inlocuit cu experienta similara, demonstrata cu contracte de servicii publice executate oriunde in Uniunea Europeana, arata Consiliul Judetean Bihor.

Totodata, operatorii interesati vor constitui o garantie de buna executie, ceea ce va face ca transportul sa devina mai stabil si mai predictibil. In contractul de delegare a gestiunii vor fi stipulate clauze clare cu privire la respectarea obligatiilor fiecarei parti.

Abandonul intempestiv al traseelor, practicat de unii operatori in ultimii ani, va fi mult mai dificil sau cu niste costuri semnificative pentru operatorul de transport.

Articolul precedentREVOLUTIE IN DOMENIUL MASINILOR ELECTRICE – Se construieste masina cu autonomie de 1.000 km la o singura incarcare
Articolul următorMODERNIZAREA LINIEI DE CALE FERATA ILVA MICA-POJORATA INTRA IN LINIE DREAPTA – CFR a semnat contractul de aproape 50 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.