REVOLUTIE IN DOMENIUL MASINILOR ELECTRICE – Se construieste masina cu autonomie de 1.000 km la o singura incarcare

Mercedes anunta revolutia in domeniul masinilor electrice. Mercedes-Benz a dezvaluit un concept complet electric, Vision EQXX, care ar putea avea o autonomie de pana la 1.000 km la o incarcare.Comparativ, media industriei este acum de aproximativ 300 de kilometri. Constructorul auto a spus ca va dezvolta cea mai dezirabila masina electrica din lume.

Producatorul german de automobile premium spune ca tehnologia Vision EQXX va fi folosita incepand cu 2024.

Panourile solare subtiri de pe acoperisul masinii colecteaza energie si pot adauga pana la 25 de kilometri de autonomie pe o zi de condus in conditii ideale. Face acest lucru prin alimentarea cu o baterie mai mica cu care functioneaza luminile, climatizarea si alte sisteme ale masinii, dar compania a spus ca lucreaza la un sistem pentru ca energia solara sa incarce si bateria de propulsie de inalta tensiune.

Mercedes-Benz spune ca Vision EQXX este masina sa care prevesteste un viitor complet electric si care transforma compania intr-una complet electrica si bazata pe software.

Mercedes incearca acum sa convinga potentialii clienti ca lipsa infrastructurii de incarcare nu trebuie sa fie un impediment in calea achizitionarii unui vehicul electric.

Toate elementele pe care le vedem in aceasta masina vor intra in productia de serie„, a anuntat Markus Scafer, directorul tehnologic al Mercedes.

Distanta de 1.000 km a fost calculata folosind simulari digitale interne ale conditiilor de trafic din viata reala. Cu toate acestea, o versiune oficiala a lui Vision EQXX, care va fi prezentata in primavara, va fi capabila sa parcurga aproape o distanta dubla fata de un Tesla Model S complet incarcat, a spus producatorul german, scrie Financial Times.

Vehiculul va fi disponibil din 2024 sau 2025, dar probabil ca nu va avea intreaga distanta a prototipului.

In schimb va folosi densitatea bateriei din EQXX pentru a face o masina mai eficienta si mai usoara.

Probabil ca nu avem nevoie de aceasta gama intr-o masina compacta, dar acum putem reduce dimensiunea bateriei, putem avea chiar si o baterie mult mai mica decat vedem aici in EQXX. Asta inseamna costuri mai mici ale automobilului„, a adaugat Markus Scafer.

Colaborare inedita Stellantis-Amazon

De asemenea, Grupul auto Stellantis, care s-a infiintat anul trecut in urma fuziunii intre Peugeot-Citroen si Fiat-Chrysler, va colabora cu retailerul online Amazon pentru a dezvolta automobile si camioane conectate. Masinile vor utiliza in special serverele cloud AWS ale gigantului american precum si sistemul sau de comanda vocala Alexa, informeaza AFP.

Grupul Stellantis are acum 14 marci din portofoliul sau, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat si Opel.

In parteneriat cu Amazon, Stellantis va dezvolta software pentru sistemele de infotainment „Smart cockpit„, o platforma electronica care va fi integrata in vehiculele produse de Stellantis incepand din 2024.

Acest acord permite Amazon sa dobandeasca o prezenta mai mare in industria de transport si, de asemenea, ar urma sa ajute Stellantis sa recupereze decalajul care il separa de Tesla in dezvoltarea de sisteme sofisticate de infotainment pentru vehicule care sunt conectate la cloud.

Amazon va fi primul client pentru noua linie de utilitare electrice de livrari a Stellantis, ce urmeaza a fi lansata pe piata in 2023. Amazon are deja un acord pentru a achizitiona 100.000 de utilitare electrice de la start-up-ul Rivian Automotive.

De asemenea, strategia General Motors (GM) pe segmentul vehiculelor electrice, care include investitii de 35 de miliarde de dolari, se va confrunta cu cel mai mare test al sau in 2023, cand grupul american va lansa versiunea electrica a camionetei Chevrolet Silverado, la peste un an dupa lansarile de masini electrice ale rivalilor Ford Motor si Rivian Automotive, transmite Reuters.

Versiunea electrica a Silverado va fi lansata in doua etape in 2023, incepand cu al doilea trimestru, cu o camioneta WT de 39.900 de dolari, care va fi livrata unui grup limitat de flote comerciale, spune directorul general al GM, Mary Barra.

In toamna anului 2023, GM intentioneaza sa inceapa sa livreze un model pentru consumatori, orientat spre aventura in aer liber, al carui pret va porni de la 105.000 de dolari – mai mult decat un sedan electric Mercedes EQS.

Clientii persoane fizice vor vedea versiuni mai putin costisitoare ale modelului electric Silverado incepand din 2024, au declarat oficialii Chevrolet in briefing-uri organizate inainte de discursul lui Barra la CES.

Articolul precedentBUCURESTIUL SE LEAGA DE CENTURA – Cele 10 radiale care vor conecta Capitala de autostrada de centura prind contur
Articolul următorLICITATIE DE 152 MILIOANE LEI PENTRU TRANSPORTUL PUBLIC JUDETEAN – Dispare factorul care tinea cont de vechimea pe traseu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.