PE AUTOSTRAZILE A1 SI A2 INCEPE CONSTRUCTIA A SASE BENZINARII MOL – Compania MOL investeste 28 milioane euro in benzinarii

Compania petroliera MOL Romania a demarat pregatirile lucrarilor de constructie pentru sase statii de servicii de pe autostrada A1 Lugoj – Deva si A2 Medgidia – Constanta, care fac parte din contractul de concesiune servicii incheiat cu CNAIR la inceputul acestui an. Investitia intr-o singura benzinarie este de circa 2 milioane euro.

Pentru alte doua statii de servicii, situate pe autostrada A1 Lugoj – Deva au fost eliberate autorizatiile de constructie, iar lucrarile vor demara in luna decembrie.

Valoarea investitiei MOL pentru intreg proiectul este estimata la aproximativ 28 de milioane de euro.

MOL Romania a demarat pregatirile lucrarilor de constructie pentru sase dintre cele 14 statii de servicii pe care urmeaza sa le realizeze, in baza contractelor de concesiune de servicii in vederea utilarii/dotarii, operarii si intretinerii spatiilor pentru servicii incheiat cu CNAIR la inceputul acestui an„, anunta compania.

Compania MOL Romania a obtinut autorizatiile de constructie pentru patru loturi (opt statii de servicii), aferente contractelor cu CNAIR, respectiv pentru lotul 7 – comuna Ilia, judetul Hunedoara; lotul 9 – localitatea Vintu de Jos, comuna Pianu, judetul Alba; lotul 10 – comuna Calnic, judetul Alba; lotul 13 – localitatea Murfatlar, judetul Constanta.

Pregatirile pentru lucrarile de constructie au fost deja demarate pe loturile de la Ilia, Vintu de Jos si Murfatlar, iar la Calnic vor incepe in decembrie.

MOL estimeaza o investitie aproximativa de 2 milioane euro pentru fiecare dintre statiile care vor fi construite, bugetul total al proiectului fiind de aproximativ 28 de milioane euro.

Termenul estimat pentru deschidere este a doua jumatate a anului 2022.

MOL Romania are o istorie de peste 25 de ani pe piata autohtona, timp in care a devenit un jucator important in economia locala, cu o retea de 245 de statii de servicii. In prezent, MOL se afla in plin proces de transformare dintr-un retailer de carburant intr-un furnizor de servicii complexe. Din acest punct de vedere, statiile pe care le vom construi in baza acordului cu CNAIR vor reflecta obiectivele noastre in ceea ce priveste diversificarea portofoliului pentru clienti. Vorbim despre spatii de servicii cu tehnologie de ultima generatie, despre locuri in care soferii se pot opri nu numai pentru a-si alimenta masinile, ci si pentru a se odihni, manca sau relaxa. Avem expertiza necesara si suntem pregatiti sa construim statii de servicii ale viitorului pe autostrazile din Romania, care vor oferi o noua experienta de calatorie”, a declarat Camelia Ene, CEO si country chairman MOL Romania.

Benzinariile nou-construite vor oferi servicii de alimentare cu carburant, pompe rapide pentru camioane, puncte de incarcare pentru vehicule electrice, restaurant Fresh Corner, spatii special amenajate pentru soferii de camioane, utilizatorii de auto rulote si multe alte servicii.

La inceputul anului, in urma unei proceduri de licitatie publica, companiei MOL Romania Petroleum Products i-au fost atribuite sapte contracte de concesiune servicii in vederea utilarii/dotarii, operarii si intretinerii spatiilor pentru servicii pentru sapte loturi duble (14 spatii de servicii) in scopul dezvoltarii si construirii de statii de servicii dupa cum urmeaza: 10 amplasamente pe ruta Nadlac – Sibiu (A1), 2 amplasamente pe ruta Pitesti – Bucuresti (A1) si 2 amplasamente pe ruta Cernavoda – Constanta (A2).

MOL Romania este o subsidiara a MOL Group si una dintre cele mai mari companii petroliere din Romania, cu o prezenta de 25 ani in Romania. MOL Romania are un portofoliu extins de produse si servicii in domeniul comertului de carburanti, lubrifianti, produse petrochimice si bitum. In prezent, compania detine un numar de 245 de statii de servicii, 2 depozite de carburanti, la Giurgiu si Tileagd si un terminal LPG la Tileagd. MOL Romania are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad si un numar de aproximativ 250 de angajati proprii.

Incepand cu anul 2018, MOL Romania este parte a proiectului NEXT-E care vizeaza instalarea a 40 de statii de incarcare pentru autovehicule electrice.

Articolul precedentUNIQA ASIGURARI SI AUTO ITALIA, INVESTIGATE PENTRU BLAT – Practici anticoncurentiale suspectate de Consiliul Concurentei intre firme auto, firme de asigurari si firme de reparatii auto. Companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri
Articolul următorDRUMUL DE INTRARE IN TARA, DINSPRE BULGARIA SE DESCHIDE – Lucrarea va fi gata mai devreme, inainte de 20 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.