FARA PRECEDENT – Peste 1,54 miliarde de masini de pasageri vor circula in lume

Peste 1,54 miliarde de masini de pasageri vor circula in lume
many cars on road

Se estimeaza ca numarul de autoturisme de pasageri de pe drumurile din intreaga lume va atinge un nivel record de 1,548 miliarde unitati in 2039, in crestere de 26% fata de 2021.

Potrivit unui raport BloombergNEF, si cantitatea de marfa transportata rutier va creste exploziv in urmatorul deceniu, insa marfurile vor fi transportate de camioane care nu sunt dependente de petrol.

Constructorii mari globali vor produce mai multe camioane electrice sau cu celule de combustibili.

De altfel, imbunatatirea economiei de carburant, trecerea la mobilitatea electrica si alte surse de propulsie precum si serviciile de ride sharing vor diminua orice posibile cresteri ale consumului de combustibili care vor aparea ca urmare a extinderii gradului de utilizare a automobilelor pana in 2050. De exemplu, companiile de ride-sharing vor fi responsabile pentru 36% din totalul de km parcursi de automobile in 2050, fata de 4% in prezent, iar aceasta tendinta va stimula tranzitia la automobilele electrice, spun analistii de la BloombergNEF.

Mai mult, raportul arata ca cererea pentru benzina si motorina va atinge nivelul maxim in 2027, cu patru ani mai devreme decat se estima anterior, pe masura ce automobilele cu un consum mai redus de combustibil si adoptarea raspandita a vehiculelor electrice vor limita consumul mondial de carburanti.

In urma cu doar un an, prognoza analistilor arata ca cererea mondiala de carburanti va atinge nivelul maxim in 2031. Modificarile vor genera o scadere semnificativa a vanzarilor pentru producatorii de carburanti in urmatorul deceniu.

Cererea de carburanti rutieri va inregistra cel mai important declin in Europa si SUA.

Noi norme anti-poluare

Toti constructorii auto din intreaga lume fac deja trecerea la vehicule mai putin poluante, iar guvernele marilor tari ale lumii vor sa introduca noi norme in incercarea de a reduce emisiile de gaze poluante si a face tranzitia de la combustibili fosili. Saptamana trecuta, Comisia Europeana a propus un plan care prevede interzicerea comercializarii de noi automobile echipate cu motoare pe combustie interna, incepand din 2035, iar tari precum China si SUA vor sa stimuleze adoptarea pe scara larga a vehiculelor electrice.

Decidentii politici directioneaza piata auto spre optiuni cu emisii reduse de carbon si un consum mai mic de combustibil. La randul lor, constructorii auto si operatori de mari flote mizeaza pe decarbonizare pe termen lung. Producatorii de combustibili cu expunere pe piete precum SUA si Europa urmeaza sa inregistreze o scadere semnificativa a vanzarilor de motorina si benzina in urmatorul deceniu, comparativ cu nivelul actual„, releva raportul BloombergNEF.

Articolul precedentAIR FRANCE-KLM ANUNTA NOI RUTE DIN TOAMNA – Pasagerii pot schimba gratuit datele de calatorie pentru zborurile din acest an
Articolul următorCONTRACTUL DE 110 MILIOANE EURO A FOST SEMNAT – Drumul dintre centura Oradea si A3 ar putea fi gata in 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.