CONTRACTUL DE 110 MILIOANE EURO A FOST SEMNAT – Drumul dintre centura Oradea si A3 ar putea fi gata in 2023

Drumul dintre centura Oradea si A3 ar putea fi gata in 2023

Ministrul transporturilor, Catalin Drula, a anunțat miercuri ca a fost semnat contractul pentru construcția drumului legatura dintre Oradea si Autostrada A3, in valoare de aproape 546 milioane lei, echivalentul a aproximativ 110 milioane euro. Noul drum va face conexiunea dintre Centura Oradea (Calea Santandrei) si Autostrada A3 Transilvania, la Bors.

Drumul de legatura are o lungime de aproape 19 km, iar 13 dintre acestia vor avea profil de drum expres, restul de 6 km vor fi construiți la profil de drum national cu 4 benzi. Proiectul de cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje si viaducte.

Ministrul Drula afirma ca a discutat cu antreprenorul austriac si a obtinut promisiunea acestuia ca lucrarile vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, in 2023.

ORADEA, LEGATURA CU A3 – CONTRACT SEMNAT! Am luat parte azi la semnarea contractului pentru proiectarea si execuția drumului care va face legatura dintre Centura Oradea (Calea Santandrei) si Autostrada A3 Transilvania, la Bors. Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi. Va cuprinde 3 noduri rutiere, respectiv 12 poduri, pasaje si viaducte.

Contractul valoreaza 545 de milioane de lei, prin finanțare europeana, iar ca termene avem 6 luni pentru proiectare si 24 de luni pentru execuție. Am discutat cu antreprenorul austriac si am obținut promisiunea acestuia ca lucrarile vor fi gata chiar mai repede de termenul contractual, in 2023. Legaturile centrelor urbane la rețeaua de autostrazi sunt o prioritate pentru echipa noastra”, a scris Drula pe Facebook.

In prezent, legatura municipiului Oradea la Vama Bors 2 deschisa pe Autostrada A3 – M4 se face pe Drumul Naţional 19. De la Oradea la Arad urmeaza sa fie construita o sosea de mare viteza cu profil de autostrada şi profil de drum expres, proiectul Consiliilor Judeţene Bihor şi Arad fiind preluat de la Compania de Drumuri.

6 luni proiectare, 24 luni executie

Ofertantul desemnat castigator este STRABAG cu preţul de 545.910.100 lei fara TVA, iar durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare si 24 luni perioada de execuție a lucrarilor.

Proiectul drumului de legatura are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi si pasaje (inclusiv peste Crisul Repede si peste soseaua Borsului), dar si 3 noduri rutiere. Acesta urmeaza sa faca legatura dintre Centura si autostrada, din zona sensului giratoriu cu Calea Santandrei spre Santandrei – Bors – Biharia.

Conform informatiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi pe sens si cu separator de fluxuri de circulatie pe mijloc, cu o platforma totala de 23,5 metri latime.

Articolul precedentFARA PRECEDENT – Peste 1,54 miliarde de masini de pasageri vor circula in lume
Articolul următorSPATIILE DE SERVICII DE PE A1 SI A2, PREDATE MOL SI ROMPETROL – Dotarile trebuie sa fie gata intr-un an de zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.