PROGRAMUL RABLA 2021 – Ministrul Mediului anunta ca va avea cel putin acelasi buget ca in 2020

Ministrul Mediului, Tanczos Barna (foto), a anuntat miercuri, 3 martie, la TVR, ca Programul Rabla va continua in acest an cu cel putin acelasi buget ca anul trecut si ca autoritatile se gandesc sa vina in sprijinul autoritatilor publice locale cu mijloace de transport electrice.

Mergem cel putin cu sumele de anul trecut cel putin cu bugetul de anul trecut si cu numarul de autoturisme de anul trecut. Cautam resurse daca putem sa extindem programul. Trebuie sa venim si in sprijinul autoritatilor publice locale cu mijloace de transport in comun electrice”, a declarat ministrul Mediului, miercuri seara, la TVR, referindu-se la Programul Rabla.

Singurele informatii cunoscute in prezent sunt ca Ministerul Mediului va anunta o strategie mai ampla pentru programul Rabla pentru urmatorii patru ani.

Dosare pentru peste 5.000 de masini electrice in cadrul programului Rabla de anul trecut

Masinile hibrid sunt incluse si in programul Rabla din 2020, iar in prezent, sunt depuse dosare pentru peste 5.000 de masini electrice, tot in cadrul programului Rabla, a spus Tanczos Barna anterior, in ianuarie 2021.

Tichetele pentru hibrid si electrice vor ramane in continuare valabile, iar Ministerul Mediului va cauta sa suplimenteze bugetul programului Rabla in 2021, desi, spune ministrul Tanczos Barna, bugetul pe 2020 nu a fost consumat in totalitate.

Probabil trebuie mai multa campanie de informare. Masinile electrice sunt destul de scumpe astazi, dar cu siguranta in doi-trei ani, lucrurile se vor schimba radical. Avem deja producatori de masini care in patru-cinci ani se gandesc sa scoata complet din fabricatie motoarele standard”, a aratat ministrul mediului.

Program special la Fondul de mediu pentru statiile de incarcare

In ceea ce priveste statiile de incarcare, exista un program special la Fondul de mediu. Au fost finantate peste 300 de statii de incarcare in 2020. Autoritatile locale vin si aplica pentru acest sprijin financiar si se va continua aceasta finantare.

Dar mai avem nevoie de o discutie si cu sistemul national de electrificare, pentru ca in anumite zone este practic insuficienta reteaua actuala, trebuie sa se faca investitii si pe partea de transport de energie electrica”, a semnalat Taczos Barna in ianuarie.

Tanczos Barna a vorbit miercuri, 3 martie 2021 si despre Programul Rabla pentru electrocasnice, catalogand drept „o catastrofa” ceea ce s-a intamplat in 2020 cu acest program, deoarece a clacat sistemul informatic. Tanczos Barna a precizat ca acest program a fost verificat, „regandit” si ca Ministerul are sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ca programul va fi functional dupa ce va exista un buget alocat acestuia.

Articolul precedentINCEP EXPROPRIERILE PENTRU CENTURA BUCURESTI SUD – Guvernul Citu a emis Hotararea de expropriere a imobilelor aflate pe amplasamentul suplimentar dintre A1 si A2. Cate imobile sunt vizate si cand vor fi gata lucrarile
Articolul următorOMS AVERTIZEAZA AEROPORTURILE – Operatorii aerieni nu pot conditiona calatorii sa prezinte certificatul de vaccinare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.