INCEP EXPROPRIERILE PENTRU CENTURA BUCURESTI SUD – Guvernul Citu a emis Hotararea de expropriere a imobilelor aflate pe amplasamentul suplimentar dintre A1 si A2. Cate imobile sunt vizate si cand vor fi gata lucrarile

Premierul Florin Citu (foto) a anuntat miercuri, 3 martie 2020, la finalul sedintei de Guvern ca a aprobat exproprierea imobilelor care se afla pe coridorul aferent largirii la 4 benzi a Centurii de Sud a Bucurestiului. Odata cu acest pas, precizeaza Citu, largirea Centurii Bucuresti Sud va avansa, lucru care va face posibila realizarea obiectivelor asumate de constructori, respectiv finalizarea proiectelor pana cel tarziu in 2023. Conform precizarilor premierului Florin Citu vizate de Hotararea privind declansarea procedurilor de expropriere vor fi toate imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul suplimentar dintre Autostrada A1 si Autostrada A2, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national “Largire la 4 benzi – Centura Bucuresti Sud intre A2 (km 23+600) si A1 (km 55+520)”.

„In sedinta de guvern de astazi, as dori sa semnalez doua proiecte de hotarare de guvern. Primul, privind declansarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere a lucrarilor de utilitate publica de interes national, largire patru benzi, centura Bucuresti Sud; voiam sa mentionez ca incepem exproprierea si proiectul centurii Bucuresti Sud avanseaza. V-am spus ca este un buget al investitiilor si incepem din prima zi dupa ce a fost aprobat bugetul”, a precizat Florin Citu.

Vorbim astfel despre Centura Bucurestiului – Varianta Ocolitoare care prevede „Largirea la 4 benzi centurii rutiere a municipiului Bucuresti Sud intre A1si A2 intre A2 KM 23+600 si A1 KM 55+520” pe o lungime totala de 3,69 km localizata pe raza localitatilor Berceni si Popesti Leordeni din judetul Ilfov si a municipiului Bucuresti – Sector 4.

Hotararea privind largire la 4 benzi a Centurii pe sectiunea de drum indicata (si care are termen oficial de dare in folosinta septembrie 2022) vizeaza 27 imobile supuse exproprierii, pentru fiecare dintre aceste suprafete fiind deja prevazute sumele individuale aferente despagubirilor.

Sumele individuale estimate de catre expropriator, aferente despagubirilor pentru imobilele proprietate privata, situate pe amplasamentul suplimentar, prevazut la art. 1, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national“Largire la 4 benzi – Centura Bucuresti Sud intre A2 (km 23+600) si A1 (km 55+520)”, aflate pe raza localitatilor Berceni si Popesti Leordeni din judetul Ilfov si a municipiului Bucuresti – Sector 4, sunt in cuantum de 6.554 mii lei si se aloca de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului, in conditiile legii, cu incadrare in prevederile aprobate, la capitolul 84.01 ,,Transporturi”, subcapitolul 03 ,,Transport Rutier”, titlul 58 “Proiecte din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 (POIM)”, articol 58.03 – Programe din Fondul de Coeziune – FC”, se precizeaza in Hotararea de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.