„FANE RANGA” DE LA METROU A FOST DAT JOS DE PE SOCLU – Stefan Paraschiv a fost revocat de la conducerea Metrorex. Fostul ministru Drula ii plange de mila

Decizie asteptata la Metrorex! Consiliul de Administratie al Metrorex reunit miercuri, 17 noiembrie 2021, a decis revocarea din functia de director general al Metrorex a lui Stefan Paraschiv. In locul acestuia a fost deja numit un alt director general in persoana lui Laurentiu Gabriel Trusca, un personaj mai degraba cunoscut din afacerile cu petrol, care a ocupat, potrivit publicatiei ClubFeroviar.ro, functia de director comercial la Octano Downstream SRL Bucuresti, societate specializata in comertul cu carburanti din 2017 pana in martie 2021, in trecut activand timp de 12 ani, din 2001 pana in 2013 in cadrul Rompetrol Downstream.

Demiterea lui Stefan Paraschiv din fruntea Metrorex vine dupa 8 luni de mandat, acesta fiind numit in functia de director general al Societatii in 9 martie 2021 de catre ex-ministrul Transporturilor Catalin Drula, care de altfel i-a si deplans inlaturarea „intempestiva” de la sefia institutiei.

Catalin Drula a acuzat pe Facebook ca Paraschiv a fost dat afara de PNL dupa ce deja directorul general al Metrorex a pus ranga pe „cartelul de la metrou”: „PNL l-a dat afara pe Stefan Paraschiv, omul care a pus „ranga” pe cartelul de la metrou. De ce sa se lupte PNL cu mafia din subteran? si ei, si PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani. Asa ca l-au schimbat din functie pe directorul general al Metrorex, Stefan Paraschiv”.

Fane Ranga” pleaca de la Metrorex

Este de notorietate de altfel ca Stefan Paraschiv s-a facut cunoscut in spatiul public ca fiind directorul cu ranga de la Metrorex, dupa ce „a descins” in subteran pentru a dezafecta spatiile comerciale, punand personal mana pe ranga si distrugand acele incinte. Excesul de zel al fostului director Stefan Paraschiv i-a atras de altfel o porecla in randul sindicalistilor de la Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, care se refereau la acesta cu apelativul „Fane Ranga”.

Astfel cum ne amintim, scandalul a izbucnit de la ultimatumul pe care l-a dat conducerea Metrorex, in 25 martie 2021, la nici o luna de la venirea lui Paraschiv la conducerea institutiei, reprezentatilor Sindomet Servcom SRL, firma detinuta de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, organizatie sindicala condusa de Ion Radoi, care administreaza spatiile comerciale de la metrou ca, in regim de urgenta, sa elibereze si sa predea toate spatiile comerciale amplasate in incinta statiilor de metrou pana la data de 2 aprilie 2021.

La baza acestei notificari a stat faptul ca expirase contractul inca din 2018, iar compania Sindomet fusese notificata de mai multe ori sa dezafecteze aceste spatii comerciale.

Ranga l-a scos pe Paraschiv din anonimat

Ulterior acestui moment, reprezentantii Unitatea – Sindicatul Liber Metrou au declansat o greva generala care a condus la blocarea totala timp de o zi a traficului subteran, culimand cu amenintarile ministrului de atunci, Catalin Drula, cu plangeri penale la DNA. Nemultumirea reprezentatilor USLM era ca noua conducere intentiona reducerea salariilor angajatilor de la metrou cu 18%, contestand in instanta contractul colectiv de munca semnat de fosta administratie a Metrorex cu USLM de la finalul anului 2020.

Tribunalul Bucuresti a respins insa ca inadmisibila cererea directorului general al Metrorex SA, Stefan Paraschiv, privind suspendarea Contractului Colectiv de Munca.

Dupa avertismentul de la finalul lunii martie 2021, in 7 aprilie 2021, fara sa mai astepte, reprezentantii Metrorex, in functie cu Stefan Paraschiv au pus ranga pe magazinele din subteran, desfiintandu-le statie cu statie.

Aceasta activitate a avut loc in conditiile in care la acel moment toate spatiile comerciale din statiile aveau avizul Metrorex.

Va aducem la cunostinta ca in acest moment 80% din spatiile comerciale existente in metrou apartin firmei Sindomet Servcom SRL. Toate spatiile comerciale au avizul Metrorex, I.M.B (actualul Metroul S.A care are ca obiect de activitate proiectarea si executia metroului in Municipiul Bucuresti) si avizul pompierilor. In ceea ce priveste autorizatia ISU va anuntam ca nicio statie de metrou nu are aceasta autorizatie”, precizau reprezentantii USLM intr-un comunicat citat de Agerpres.

Articolul precedentMARILE PROIECTE DE INFRASTRUCTURA, TINUTE SUB LUPTA – CNAIR urmareste evolutia lucrarilor pe cele mai importante lucrari de infrastructura din zona Moldovei si Bucovinei. Va prezenta bilunar stadiul proiectelor
Articolul următorAktor TEST

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.