RASAR PASAJELE RUTIERE IN SECTORUL 2 – Primaria Sector 2 construieste trei pasaje rutiere cu fonduri din Programul Anghel Saligny

pasaje rutiere sector 2

Sectorul 2 al Capitalei se imbogateste cu trei noi pasaje rutiere. Cel putin pe hartie. Anuntul a fost facut de consilierul local de la Sectorul 2, Andrei Panaitescu, luni, 1 noiembrie 2021, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, in care a precizat ca proiectele vor fi supuse votului in data de 4 noiembrie 2021.

Conform precizarilor facute de Andrei Panaitescu, cele trei pasaje rutiere ar urma sa fie finantate prin programul Anghel Saligny. Astfel cum ne amintim, programul de infrastructura rutiera, apa si canal si de extindere a retelelor de gaz, care prevede investitii de 50 miliarde lei, bani catre administratiile locale (in perioada 2021-2028), a fost criticat in termeni duri de fostii guvernanti USR-PLUS ca fiind „mita pentru primari”, fiind de altfel si motivul pentru care formatiunea mai sus amintita si-a anuntat retragerea de la guvernare.

Cele trei pasaje vor fi atat supraterane, cat si subterane, respectiv:

Pasaj suprateran – Soseaua Fundeni – Strada Gherghitei;

Pasaj subteran – strada Baicului;

Pasaj subteran – B-dul Ferdinand I – B-dul Garii Obor – Str. Heliade intre Vii.

Investitia se ridica la 662,1 milioane lei, dintre care 599,4 milioane lei vor fi accesati din programul Anghel Saligny, iar restul de 62,7 milioane lei, din bugetelul local al Sectorului 2.

„PROIECTE DE MOBILITATE PENTRU SECTORUL 2

Continuam sa pregatim proiecte pentru imbunatatirea mobilitatii la nivelul S2, joi avem la vot 3 proiecte de pasaje rutiere care urmeaza sa fie depuse spre finantare prin programul Anghel Saligny:


– pasaj subteran str Baicului– valoare investitie 157,3 mil lei din care 134,5 mil din bugetul de stat si 22,8 mil lei din bugetul local.

– pasaj suprateran Soseaua Fundeni – Strada Gherghitei – valoare investitie 159 mil lei din care 136,7 mil – bugetul de stat si 22,4 mil bugetul local.

– pasaj subteran B-dul Ferdinand I – B-dul Garii Obor – Str. Heliade intre Vii – valoare investitie 345,8 mil lei din care 328,2 mil lei – bugetul de stat si 17,6 mil lei buget local.

O sa depunem toate eforturile ca aceste proiecte sa fie finalizate cat mai rapid astfel incat timpii petrecuti in trafic sa se reduca semnificativ”.

Articolul precedentFORD PREZINTA CEL MAI VERSATIL RANGER – Producatorul auto american dezvaluie pe 24 noiembrie asteptatul pick-up Ford Ranger
Articolul următorMAGISTRALA 2 PIPERA-BERCENI SE EXTINDE SI DUPA LINIA DE CENTURA – Protocolul a fost semnat. Valoarea investitiei va fi publica dupa finalizarea studiului de fezabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.