PASAJUL DRAJNA VA FI INAUGURAT LUNA VIITOARE – Lucrarile sunt realizate in proportie de 94%

Lucrarile la pasajul Drajna vor fi gata inainte de iunie 2023, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Constructia a demarat in decembrie 2021 si in doar 15 luni a ajuns la un stadiu fizic al lucrarilor de 94%, precizeaza oficialul.

Pana la deschiderea circulatiei mai sunt insa cateva lucrari care trebuie finalizate de la montarea stalpilor de iluminat; asternerea stratului uzura; montarea indicatoarelor rutiere, a parapetelor de protectie; mici lucrari la giratii, spune Grindeanu.

Lucrarile la pasajul Drajna (Calarasi) vor fi finalizate inainte de termenul contractual! Constructorul roman s-a mobilizat exemplar si in doar 15 luni a ajuns la un stadiu fizic al lucrarilor de 94%. Acestea au fost demarate in decembrie 2021 si vor fi gata inainte de iunie 2023. Dupa deschidere, pasajul de la Drajna va imbunatati considerabil traficul rutier pe DN21, in special in perioadele de vara”, spune ministrul Sorin Grindeanu.

Pasajul de la Drajna va fi traversat in trei minute, dupa cum anunta luna trecuta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Antreprenorul pasajului de la Drajna este constructorul roman Arcada. De altfel, inca de la desemnarea companiei castigatoare, conducerea Arcada si-a asumat ca va realiza pasajul inainte de termenul prevazut in contract.

Este vorba despre realizarea unei supratraversari pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va intinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodata si DN 3A Lehliu – Fetesti, drum national paralel cu CF 800.

Pasajul de la Drajna va fi parte integranta a viitorului drum TransRegio Braila-Slobozia-Calarasi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judetului Ialomita.

Amplasamentul acestei lucrari a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie, anul acesta.

Este vorba despre realizarea unei supratraversari pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va intinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodata si DN 3A Lehliu – Fetesti, drum national paralel cu CF 800.

Pasajul de la Drajna va fi parte integranta a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Braila-Slobozia-Calarasi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judetului Ialomita.

Pasajul de la Drajna va aduce, ca beneficii la nivel regional si national, cresterea vitezei de tranzitare prin eliminarea timpilor pierduti acum la bariera, precum si cresterea sigurantei rutiere prin eliminarea traversarii la nivel a caii ferate.

Ministerul Transporturilor a emis Autorizatia de Construire pe 14 decembrie 2021.

Noul drum intre Autostrada Soarelui si DN 21 Slobozia – Braila va avea o lungime de 2,7 kilometri din care pasajul propriu-zis are 305 metri lungime.

Realizarea pasajului rutier pe DN 21 peste calea ferata va imbunatati pe viitor conditiile de circulatie.

Constructorul Arcada a realizat si viaductul liniei de tren peste DN 1 Gara de Nord-Otopeni.

Articolul precedentMARCAJE RUTIERE DE 330,5 MILIOANE LEI – CNAIR lanseaza o licitatie deschisa
Articolul următor139 MILIOANE EURO PENTRU INFRASTRUCTURA DIN DOBROGEA – Banii merg la Aeroportul “Mihail Kogalniceanu” si Portul Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.