AEROPORTURILE DIN SATU MARE SI CLUJ-NAPOCA SE MODERNIZEAZA – Ministrul Transporturilor a semnat contracte de 441 milioane lei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat doua mari contracte de finantare pentru modernizarea aeroporturilor din Satu Mare si Cluj Napoca. Valoarea cumulata a investitiei va ajunge la 441 milioane lei, din care cea mai mare suma (433 milioane de lei) merge la aeroportul din Satu Mare. Sumele sunt asigurate din fonduri europene (FEDR) si completate din alocari de la bugetul de stat si bugetul local al Judetului Satu Mare.

Ambele proiecte trebuie finalizate pana la sfarsitul anului viitor (2023).

Modernizam aeroportul din Satu Mare! Am semnat astazi doua contracte de finantare cu o valoare totala de 433 milioane de lei, contracte in baza carora vor fi realizate mai multe investitii in Aeroportul International din Satu Mare”, spune Grindeanu.

Astfel, 365 milioane de lei vor fi folosite pentru:

-realizarea unui terminal nou si extinderea terminalului existent

– reabilitarea pistei

– extinderea platformei de imbarcare

– echipamente moderne pentru activitatile aeroportuare pe timp de iarna.

De asemenea, 68 de milioane de lei este finantarea dedicata imbunatatirii conditiilor de siguranta si de securitate pe aeroport:

– va fi construit un drum perimetral cu o lungime de peste 8 km

-vor fi instalate echipamente moderne pentru efectuarea controlului de securitate

-vor fi achizitionate o autospeciala de interventie si o ambulanta.

Alte investitii vor fi facute si in siguranta Aeroportului International „Avram Iancu” din Cluj Napoca.

Valoarea totala a contractului de finantare este de aproximativ 8 milioane lei, iar achizitiile trebuie finalizate pana la sfarsitul anului viitor (2023).

Majoritatea sumei este asigurata prin fonduri europene (FEDR) si completata cu bani de la bugetul de stat si din contributia proprie a aeroportului.

Prin contractul de finantare pe care l-am semnat astazi, Aeroportul International din Cluj Napoca va achizitiona echipamente pentru:

– deszapezire

– degivrare

– determinarea gradului de franare”, adauga ministrul.

Investitiile vor spori conditiile de siguranta in operatiunile de manevra a aeronavelor si a suprafetelor de miscare.

Articolul precedentINVESTITII GIGANT IN INFRASTRUCTURA – Arabia Saudita semneaza acorduri de 6,6 miliarde de dolari cu bancile locale pentru proiecte de infrastructura
Articolul următorSTB VREA SA IA IN LEASING 50 DE AUTOBUZE ELECTRICE – Societatea de Transport Bucuresti lanseaza o consultare publica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.