INVESTITII GIGANT IN INFRASTRUCTURA – Arabia Saudita semneaza acorduri de 6,6 miliarde de dolari cu bancile locale pentru proiecte de infrastructura

Ministerul de Finante al Arabiei Saudite a semnat o serie de acorduri de finantare cu mai multe banci locale, in valoare de 25 de miliarde riali sauditi (6,6 miliarde de dolari) pentru a executa proiecte de infrastructura de catre Centrul National de Management al Datoriilor.

Proiectele de infrastructura sunt programate sa inceapa in 2023 si 2024, scrie publicatia Arab News.

In conformitate cu Viziunea 2030 (Saudi Vision 2030), aceasta face parte din obiectivul ministerului de a permite si a sustine proiecte strategice de infrastructura.

Potrivit companiei globale de consultanta imobiliara Knight Frank, Regatul este pe cale sa devina cel mai mare santier de constructii din lume, cu o investitie totala de 4,13 trilioane riali in proiecte de infrastructura si imobiliare.

Firma imobiliara a estimat ca populatia capitalei Riadh va ajunge la 17 milioane pana in 2030, fata de aproximativ 7,5 milioane in prezent. Orasul a dezvaluit proiecte imobiliare in valoare de 104 miliarde de dolari de la lansarea Planului national de transformare al Regatului in 2016.

Vision 2030 a aprins jarul de entuziasm in Regat si cu NEOM (unul dintre proiectele Fondului de Investitii Publice, n.r.) pozitionat ca o bijuterie a coroanei in planurile de transformare, oamenii sunt dornici sa faca parte din istorie”, spune Faisal Durrani, partener si sef al cercetarii din Orientul Mijlociu, de la Knight Frank, pentru Arab News.

Arabia Saudita va deveni cu usurinta cel mai mare santier de constructii din istorie, proiectele de constructie planificate in Regat fiind de peste 555.000 de unitati rezidentiale, peste 275.000 de camere de hotel, peste 4,3 milioane mp de spatiu comercial si peste 6,1 milioane mp de spatiu de birouri, a spus Durrani.

In iulie, ministrul Mediului, Apei si Agriculturii al Arabiei Saudite a anuntat alocarea a 105 miliarde riali pentru proiecte de apa in portofoliul pe cinci ani al sistemului de mediu, apa si agricultura.

Portofoliul de capital pe cinci ani include 1.335 de proiecte.

Articolul precedentMINISTERUL TRANSPORTURILOR CERE 200 MILIOANE LEI DE LA BUGET – Electrificare CFR are dificultati foarte mari in desfasurarea activitatii de furnizare a energiei
Articolul următorAEROPORTURILE DIN SATU MARE SI CLUJ-NAPOCA SE MODERNIZEAZA – Ministrul Transporturilor a semnat contracte de 441 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.