PISTOL A DESCINS LA LOTUL 2 DIN SEBES-TURDA – Seful CNAIR a fost impresionat de stadiul lucrarilor si confirma darea in trafic a segmentului de drum in acest an: „Vreau sa deblocam toate proiectele care ani de zile au trenat din diverse motive”

Directorul General al Companiei Nationale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol a vizitat miercuri, 10 noiembrie 2021, santierul Lotului 2 al Autostrazii Sebes-Turda, constatand ca daca in urma cu o luna, cand a preluat mandatul proiectul „era considerat practic ratat”, in prezent vorbim despre darea in trafic a acestui segment de drum!

Precizarile de mai sus apartin chiar directorului CNAIR Cristian Pistol care s-a aratat impresionat de modul in care se desfasoara lucrarile pe Lotul 2 al Autostrazii Sebes-Turda, in lungime totala de 24,25 km.

Cristian Pistol a precizat insa ca, cel mai probabil, in zona dealului Oiejdea, unde au avut loc multiple alunecari de teren care necesita noi interventii, lucrarile vor continua pana in luna aprilie 2022, astfel incat in acea zona se va circula pe ambele sensuri, insa pe o singura banda pe sens, pana la consolidarea lucrarii.

Redam in continuare declaratia directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, astfel cum a fost publicata de Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere:

„Sunt astazi aici pentru a vedea care este stadiul lucrarilor pe lotul 2 al autostrazii Sebes – Turda, in lungime de 24,25 de km.

In functie de asta urmeaza sa decidem cand va putea fi deschisa circulatia, ceea ce ar permite deplasarea pe intreaga autostrada Sebes – Turda (A10).

Deschiderea traficului rutier pe lotul 2 va face utilizabili inca 1,5 km pana la nodul Alba Iulia (lot 1) si cca 3 km pana nodul Aiud (lot3).

Vreau sa reamintesc un aspect extrem de important, din punctul meu de vedere. In urma cu o luna, cand am preluat mandatul, proiectul lotului 2 al autostrazii Sebes – Turda, era considerat practic ratat, din cauza intarzierilor si blocajelor. Astazi putem sa vorbim insa despre deschiderea in acest an a acestui lot.

Autostrada Sebes – Turda (A10) are o lungime de circa 70 km si leaga autostrada A1 (Sebes) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Pe un km, in zona dealului Oiejdea, lucrarile vor continua pana in luna aprilie a anului viitor, perioada in care, circulatia aici, se va desfasura in ambele sensuri, dar pe o cale.

Vreau ca impreuna cu colegii de la minister sa deblocam toate proiectele care ani de zile au trenat din diverse motive. Sunt adeptul muncii in echipa si cred ca doar asa putem obtine acele rezultate pe care oamenii le asteapta de la noi.

Vreau sa mai adaug doar ca in spatiul public apar frecvent discutii legate de infrastructura. Unele pornesc de la interesul justificat al cetatenilor de a beneficia de o infrastructura rutiera europeana, moderna si sigura, pe cand altele au ca scop mascarea incapacitatii unor Antreprenori. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca intre cele doua planuri trebuie facuta o distinctie clara”.

Date tehnice:

A10 Sebes – Turda – Lotul 2 – 24,25 km – Alba Iulia Nord (Paraul Iovului) – Aiud (Km 17+000 – Km 41+250)

Valoare: 549.33 mil. lei (fara TVA)

Constructor: Aktor

Contract: Semnat in 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016

Deschidere posibila: Decembrie 2021

Stadiu fizic: 91,74% la data de 31.10.2021.

Filmarea cu stadiul lucrarilor poate fi vizionata AICI

Articolul precedentMAGISTRALA M2 VA FI EXTINSA – Incepe cel mai mare proiect de infrastructura din Capitala. Inca trei statii noi de metrou se vor construi pe magistrala M2 pana in Berceni
Articolul următorGUVERNUL GRABESTE PASUL PENTRU DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Trei hotarari au fost aprobate pentru ca proiectul sa nu intarzie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.