MAGISTRALA M2 VA FI EXTINSA – Incepe cel mai mare proiect de infrastructura din Capitala. Inca trei statii noi de metrou se vor construi pe magistrala M2 pana in Berceni

Magistrala M2 de metrou se va prelungi cu cel putin inca trei statii noi pana in comuna Berceni. Iar in imediata vecinatate a acestora, vor fi amenajate minimum alte 3 mari parcari de tip park&ride, pentru ca cei care locuiesc in localitatile limitrofe zonei de sud a Capitalei sa aiba acces facil spre centrul orasului.

Proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou in judetul Ilfov, realizat de Primaria Sectorului 4 impreuna cu Consiliul Judetean Ilfov, Metrorex si Ministerul Transporturilor vine in completarea noii statii de metrou “Tudor Arghezi”, pe care autoritatea locala o construieste deja pe Soseaua Berceni. Lucrarile noii statii supraterane de metrou, cu un traseu de 1,6 kilometri, vor fi finalizate anul viitor.

Investitiile fac parte din proiectul de extindere a magistralei M2 de metrou, Pipera-Berceni, dincolo de Soseaua de Centura, pana in comuna Berceni, in continuarea statiei de metrou “Tudor Arghezi”, pe care Primaria Sectorului 4 o construieste deja pe Soseaua Berceni. Un prim pas a fost facut deja.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a semnat contractul pentru realizarea studiilor de prefazabilitate si fezabilitate, necesare demararii lucrarilor. In valoare de 5 milioane de lei, contractul prevede identificarea, in termen de 9 luni de zile, a celor mai bune solutii tehnice in vederea prelungirii metroului in judetul Ilfov.

Mai mult, proiectul include si suplimentarea garniturilor de tren, pentru ca timpii de asteptare in noile statii sa fie cat mai mici posibili.

Zona de sud a Bucurestiului are un potential urias de dezvoltare, iar acesta este motivul pentru care cred cu tarie ca extinderea retelei de metrou si in judetul Ilfov nu doar ca va pune umarul decisiv la schimbarea in bine a acestei parti a Capitalei, ci va insemna si un trai mai bun pentru oamenii din Sectorul 4 si din localitatile limitrofe. Vorbesc despre oameni, intrucat asta asteapta ei de la politicieni – rezultate. Astazi, eu si domnul Hubert Thuma, presedintele Consiliului Judetean Ilfov avem primul rezultat! Odata cu semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de prefezabilitate si de fezabilitate, deschidem un drum nou, pe care inca n-a mai pasit nimeni in Romania, acela de a aduce in acelasi mare proiect de infrastructura, cat mai multe autoritati ale statului. Scopul final este cat se poate de limpede. Impreuna transformam sudul zonei metropolitane Bucuresti-Ilfov intr-un hub de bussines, cu toate facilitatile incluse. Aducem aici investitori si, totodata, reducem poluarea. Oferim oamenilor acces la transport public rapid si astfel tinem pe loc, in parcarile park&ride, pe care le vom avea la fiecare dintre statiile de metrou din Ilfov, un numar insemnat de masini. Nu ne ferim sa ne asumam acest proiect si profitam de sansa pe care ne-o ofera fondurile europene nerambursabile. Sectorul 4 are deja experienta in accesarea acestora (construim deja statia de metrou Tudor Arghezi cu bani europeni), asa ca sunt convins ca totul se va desfasura asa cum trebuie”, a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.

La randul sau, prezent la semnarea contractului, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Hubert Thuma, a declarat ca extinderea metroului in afara Capitalei reprezinta o necesitate majora pentru dezvoltarea zonei metropolitane.

Multumesc pentru deschiderea de care a dat dovada domnul primar Daniel Baluta. Avem impreuna sansa de a conecta in mod real Ilfovul cu Bucurestiul, in conditiile in care mii de oameni lucreaza in Bucuresti, dar locuiesc in Ilfov. Acest proiect este acum un exemplu, asa ca analizam multiplicarea acestuia si in alte zone”, a declarat Hubert Thuma, presedintele CJ Ilfov.

Articolul precedentTRANSPORT SUSTENABIL – FlixMobility va contrui primul autocar pe distante lungi alimentat cu hidrogen din Europa
Articolul următorPISTOL A DESCINS LA LOTUL 2 DIN SEBES-TURDA – Seful CNAIR a fost impresionat de stadiul lucrarilor si confirma darea in trafic a segmentului de drum in acest an: „Vreau sa deblocam toate proiectele care ani de zile au trenat din diverse motive”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.