O COMPANIE AERIANA DA IN JUDECATA GIGANTUL BOEING – Miza scandalului: modelul. Boeing 737 MAX. LOT Polish Airlines cere despagubiri de sute de milioane de dolari

Transportatorul national LOT Polish Airlines, principala companie aeriana din Polonia, da in judecata Boeing la un tribunal din SUA pentru defecte de proiectare ale aeronavei sale 737 MAX, care au dus la blocarea acestora timp de doi ani. Compania aeriana solicita despagubiri de cel putin 1 miliard zloti polonezi (252 milioane dolari).

Potrivit Polish Press Agency (PAP), procesul vine dupa luni de eforturi nereusite de a negocia o intelegere.

Cazul se refera la defecte de design ale lui 737 MAX care au dus la doua accidente in care au murit aproape 350 de persoane. Drept urmare, aeronava a fost blocata la sol in intreaga lume intre martie 2019 si noiembrie 2020 si i s-a permis sa se intoarca pe cerul european doar in ianuarie 2021.

LOT Polish Airlines a intentat procesul in Seattle, in Statele Unite, impotriva Boeing in legatura cu avioanele 737 MAX.

LOT cere acum despagubiri de la Boeing de nu mai putin de 250 de milioane de dolari, scrie publicatia.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al PLL LOT, Krzysztof Moczulski. Procesul a fost precedat de multe luni de negocieri de solutionare, care nu au dus la solutii satisfacatoare. Presedintele LOT Polish Airlines, Rafał Milczarski, a recunoscut, intr-un interviu acordat jurnalistilor la inceputul lunii octombrie a acestui an, ca societatea a suferit pierderi mari atunci cand vine vorba de punerea la sol a aeronavei Boeing 737 MAX.

Purtam discutii si am avut negocieri cu concernul Boeing. Pana acum, aceste discutii nu au adus rezultatele scontate, asa ca vom folosi solutiile disponibile pentru a obtine despagubiri“, spunea atunci Milczarski. El a adaugat: „Nu vom renunta si nu putem renunta la nimic din ceea ce Boeing ne datoreaza. Este un lucru firesc si vom face astfel de revendicari impotriva Boeing”, a adaugat el.

La inceputul acestui an, Boeing a platit peste 2,5 miliarde dolari pentru a solutiona acuzatia de conspiratie criminala pentru fraudarea Administratiei Federale a Aviatiei. Compania a recunoscut abateri penale pentru ca a indus in eroare autoritatile de reglementare cu privire la siguranta modelului 737 MAX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.