IMAGINI CU UN NOU POD GIURGIU-RUSE, PUBLICATE DE BULGARI – Proiectul cuprinde o sectiune combinata de autostrada si cale ferata

Noul pod peste Dunare intre Giurgiu si Ruse ar putea avea sectiune combinata de autostrada si cale ferata, potrivit unor imagini publicate pe YouTube de un dezvoltator de proiecte de infrastructura cu sediul in Sofia. Detaliile sunt distribuite de pagina web „Large Infrastructures Projects”, care apartine unei companii cu sediul in Sofia.

Proiectul unui al doilea pod peste Dunare intre Giurgiu si Ruse nu este unul nou, insa recent, compania din Bulgaria a realizat simulari video cu noua legatura rutiera si feroviara. Planurile bulgarilor nu se opresc insa la noua conexiune rutiera si feroviara cu Romania. Ei prezinta si detalii despre o autostrada ce ar trebui sa porneasca din Autostrada de Centura Bucuresti si sa ajunga la Marea Egee.

Conexiune feroviara si rutiera intre Giurgiu (Romania) si Ruse (Bulgaria)

Noul pod va reprezenta o conexiune feroviara si rutiera eficienta intre Giurgiu (Romania) si Ruse (Bulgaria), spun reprezentantii Large Infrastructure Projects Ltd.

Acestia sustin ca podul nou este doar unul dintre proiectele lor, compania cu sediul la Sofia fiind un dezvoltator de proiecte mari in infrastructura de transport si managementul apei.Proiect pentru o cale ferata de mare viteza.

Bulgarii prezinta si detalii despre o autostrada care ar trebui sa porneasca din Autostrada de Centura Bucuresti, sa treaca peste Dunare la Giurgiu-Ruse, prin Bulgaria Centrala, si sa se termine in nordul Greciei, la autostrada Egnatia Odos, langa Komotini.

Autostrada care porneste din Bucuresti, trece prin Bulgaria si face legatura cu autostrada Egnatia Odos din Grecia

Lungimea autostrazii va fi de circa 402 kilometri, din care 55 kilometri in Romania, 327 in Bulgaria si 20 in Grecia.

Planurile bulgarilor pentru construirea acestei autostrazi incep deja sa fie puse in aplicare. In decembrie anul trecut, Agentia de Infrastructura Rutiera a Bulgariei a anuntat lansarea licitatiei pentru proiectarea si executia primilor 75,6 de kilometri din Autostrada Ruse – Veliko Tarnovo. Noua sosea de mare viteza va fi utila inclusiv romanilor care isi vor petrece concediile in tarile de la sud de Dunare.

LIP dezvolta un proiect amplu denumit ABC+De, abreviere de la Aegean Sea to Baltic Sea Connection and Danube River.

Conform celor de la Large Infrastructure Projects, proiectul reprezinta:

  • O noua ruta pentru transportul marfurilor intre Orientul Indepartat, Orientul Mijlociu, Africa si Europa de Est, Centrala si de Nord, utilizand Marea Egee
  • Implementarea de tehnologii digitale si ”verzi”
  • Un mod de transport efecient economic, multimodal si responsabil din punct de vedere social
  • O ”locomotiva” pentru dezvoltarea intensiva din punct de vedere economic a tarilor din partea estica a Uniunii Europene.
  • Proiectul cuprinde in aria sa de acoperire Grecia, Bulgaria, Romania, Ungaria, Slovacia, Polonia si Suedia.

Pe partea feroviara, cea mai importanta componenta a proiectului este reprezentata de South-North-Stream (SNS) – o noua cale ferata de mare viteza intre Portul Ismara si Portul Vistula Baltic, cu o mare capacitate de transport a marfurilor.

Articolul precedentBENZI UNICE PENTRU TRANSPORTUL IN COMUN – Autoritatile anunta reorganizarea transportului public in Bucuresti-Ilfov
Articolul următorSCAD INMATRICULARILE DE MASINI RUTIERE PENTRU TRANSPORTUL PASAGERILOR – Romanii nu s-au grabit sa cumpere masini

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.